Inline hockey en ijshockey meer dan toeval. Inline hockey en ijshockey meer dan toeval.

Ook dit seizoen blijft het Inline in België verder doorgroeien en zijn het vooral de jeugdafdelingen die aan populariteit blijven winnen. Ter ondersteuning van de communicatie heeft de RBIHF inline development groep zopas de deuren geopend van haar eigen Facebookpagina (facebook.com/RBIHFinlineDev). Hiermee wil de RBIHF verder tegemoetkomen aan de nood aan directe communicatie met spelers en ouders op een moderne en mobile manier.

De RBIHF investeert met succes de voorbije jaren in de groei van de inline afdeling. Nadat de basis voldoende groot was geworden besloot RBIHF-voorzitter Pascal Nuchelmans om een inline-hockey Nationale werking te ondersteunen en de inline clubs volledig te integreren binnen de bestaande RBIHF-organisatie en structuur. Onder meer hierdoor werd de officiële benaming van de RBIHF aangepast naar

Door extra aandacht en mogelijkheden heeft de sport zeker aan zichtbaarheid gewonnen, en bied het voor heel wat jonge spelertjes een unieke kans om deel te mogen uitmaken van een Nationale development selectie of een heus Nationaal Team wat een mogelijke verklaring is voor het toenemende jonge inline hockey geweld.

Opvallend genoeg zijn er ook heel wat jongeren die zowel ijshockey als inline hockey combineren en daarmee lid zijn van 2 clubs. Technisch gezien leunen beide sporten dicht bij elkaar aan maar op het terrein blijven de verschillen aanzienlijk. Sommige basistechnieken zoals het stoppen vergen menig ijshockeyspeler aanvankelijk toch wel wat oefening. Doordat de IIHF vorig jaar een punt zette achter de ondersteuning van inline hockey heeft de RBIHF zich noodgedwongen in de richting van FIRS gericht, de internationale roller sportfederatie, waar inline hockey vertegenwoordigd is. Deze verandering was ingrijpend voor onze sport gezien hiermee ook de spelregels volkomen veranderde.

De kruisbestuiving tussen inline hockey en ijshockey heeft een zeer positief effect onderstreept Marc Verlinden (RBIHF inline director) waar zowel het ijshockey als het inline hockey bij wint, we zijn zeer blij met het resultaat en kijken verder uit naar de toetreding enkele nieuwe inline clubs in de nabije toekomst.

Posted on October 23, 2019 at 10:00 by MV

News archive