Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede: toon je witte kaart op 6 april Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede: toon je witte kaart op 6 april

Op 6 april a.s. is het de Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede (#IDSDP). Immers, op 23 augustus 2013 werd in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York, door de Algemene Vergadering van de VN 6 april uitgeroepen tot ‘International Day of Sport for Development & Peace’ of Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede (#IDSDP), een beslissing die een historische stap betekende in het erkennen van de transformerende kracht van sport en zijn grote potentieel om positieve sociale verandering te bevorderen.

Deze dag wordt sindsdien elk jaar wereldwijd herdacht door internationale, regionale, nationale sport- en ontwikkelingsorganisaties om de rol van sport in de samenleving te eren, hetzij door een gezondere levensstijl aan te moedigen, sport breder toegankelijk te maken of door sport te gebruiken als een middel voor ontwikkeling in kwetsbare gebieden ten gevolge van gewapende conflicten, armoede en ongelijkheid.

De laatste edities van #IDSDP werden over de hele wereld gevierd door een verscheidenheid aan actoren die betrokken zijn bij het gebruik van de voordelen van sport om mensen in contact te brengen met een breed scala aan ontwikkelings- en verzoeningsinspanningen.

#WhiteCard-campagne

Het symbool van #IDSDP is een ‘witte kaart’ (White Card). In tegenstelling tot de gele en rode kaart in de sportwereld, die een overtreding bekeuren, is de #WhiteCard sinds 2014 een symbool dat de positieve kracht van sport voor vrede en sociale inclusie vertegenwoordigt. ‘Achter elke #WhiteCard zit een verhaal’, dat is dan ook de kernboodschap van de 2020 #WhiteCard-campagne. Het probeert de verhalen van individuen die positief zijn beïnvloed door sport te benadrukken en onder de aandacht te brengen via sociale media. Iedereen wordt dan ook uitgenodigd om een ​​foto te plaatsen met een #WhiteCard en om hun verhalen te delen.

Doe mee!

Doe jij op 6 april mee met de #WhiteCard actie? Post dan een foto van jezelf met een witte kaart op sociale media en tag met #WhiteCard en #IDSDP.

Aangezien 6 april de Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede is, is dit de perfecte gelegenheid voor de ijshockeygemeenschap om onze waarden te promoten. Ze zullen ons helpen sterk te blijven en ons door deze moeilijke tijden van de Corona-crisis heen te helpen, en ze zullen ons ook helpen vrede te blijven bevorderen. 

 

Posted on April 6, 2020 at 12:35 by CP

News archive