35 Clubscheidsrechters krijgen praktische opleiding 35 Clubscheidsrechters krijgen praktische opleiding

Afgelopen maandag organiseerde de RBIHF (Referee Development program) een praktische opleidingssessie voor clubscheidsrechters L1 en L2 in Herentals. Opvallend was het aantal deelnemers. Maar liefst 35 actieve clubscheidsrechters kwam opdagen voor de opleiding.

Op het ijs werden de deelnemers onderricht door ervaren scheidsrechters in verschillende essentiële handelingen en procedures gaande van face-off, aangeven van een doelpunt, geven van straffen, offside, …

De praktische sessie was een onderdeel van het Scheidsrechter Development Programma dat onder de Belgische scheidsrechters organisatie is opgezet ter ondersteuning en rekrutering van nieuwe scheidsrechters. In het 2de deel van het seizoen zullen weer verschillende nieuwe theoretische opleidingen worden verzorgd in België. De RBIHF wil zo tegemoetkomen aan de vraag van haar clubs naar assistentie bij club scheidsrechters.

Het scheidsrechter volgsysteem voor het behalen van een Level 1 en Level 2 scheidsrechters certificaat zal ook in de volgende maanden verder worden uitgebreid om maximale support te kunnen geven tijdens jeugdwedstrijden en komende tornooien.

Heb je interesse om ook scheidsrechter te worden, aarzel dan niet ons te contacteren op rdp@rbihf.be , Wil je als club een lokale cursus inrichten, neem dan ook zo snel als mogelijk contcat op met rdp@rbihf.be .

Posted on January 17, 2018 at 09:00 by MV

News archive