Eerste Beker van België U17: Luik neemt revanche ! Eerste Beker van België U17: Luik neemt revanche !

Met een beperkte ploeg grepen de U17 van Bulldogs Luik juist naast de nationale titel. Net zoals Leuven eindigden zij op een haartje van de titel. Maar het kampioenschap is het kampioenschap en na afloop wordt de beste ploeg beloond. Deze eer was voor Herentals. Gefeliciteerd.

Deze keer werd de Beker van België op één dag gespeeld op de ijsbaan van Heist op den Berg. Normaal waren de 4 beste ploegen uitgenodigd maar Deurne zegde af en werd vervangen door een gemengde ploeg van Charleroi en Heist op den Berg die zich bijzonder goed verdedigde.

Bulldogs Luik speelde een perfect tornooi met 6 overwinningen uit evenveel wedstrijden. Leuven eindigde tweede en was de meest taaie tegenstrever. Op de derde trap van het podium stond Herentals . Deze waren met een lichtere ploeg gekomen dan waarmee ze de nationale titel behaalde.

Deze Beker van België U17 is een zeer goed idee voor de toekomst. Het is een 'sprint' met 6 wedstrijden voor de ploegen die het kampioenschap beheersten. Op één dag leert men omgaan met het fysieke, het verteren van wedstrijden en de stress. Het is een zeer goede leerschool voor de junioren die dikwijls daarna rechtstreeks in de seniorencompetities terechtkomen.

 

In bijlage (pdf-link hieronder), al de resultaten van de dag + foto van de ploeg.


Attachments

Posted on April 12, 2009 at 00:58 by MK

News archive