WIJ WUIVEN JEANNINE CLEMENT UIT... WIJ WUIVEN JEANNINE CLEMENT UIT...

In samenspraak met de KBIJF heeft Ere-Secretaris Generaal besloten om zich helemaal terug te trekken uit het Belgische- en Internationale IJshockey. Tijd om eens achterom ter kijken. Jeannine Clement (JC): "Ik ben geboren in West-Vlaanderen (Brugge), bracht mijn jeugd door in Adegem (Oost-Vlaanderen), verhuisde naar Brussel en landde uiteindelijk in de Barbarastraat 80 in Tremelo (Brabant). Zoals iedereen weet ben ik gehuwd met Chris Clement. We hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen (nummer 5 is besteld)". Redactie (Red): "Hoe ben je in het ijshockey terechtgekomen ?" JC: "Door onze zoon Alain zijn Chris en ik tot het bestuur van Olympia Heist toegetreden. In 1991 werd Chris, totaal onverwacht, voorzitter van de KBIJF en ikzelf deed zijn correspondentie. In 1995 volgde ik Jan Bergman op als Secretaris Generaal. Secretaris Generaal was een vrijwillige job. Dat zou ik tot 2007 blijven tot na een zwaar auto-ongeval. Daarna deed ik nog de internationale transfers. Dat jaar werd ik ook tot Ere-Secretaris Generaal benoemd. In 2008 trok Chris zich als voorzitter terug."

Bij de IIHF stond het echtpaar Clement hoog aangeschreven. 18 maal volgden ze het IIHF-congres en ze kenden gewoon iedereen: van IIHF-voorzitter René Fasel tot de medewerkers op de IIHF-kantoren in Zürich. Meerdere malen werd aan Jeannine gevraagd om deel uit te maken van Internationale Commissies.

Jeannine herstelde goed van het auto-ongeval. Echtgenoot Chris is sinds enkele maanden op pensioen. JC:"We zijn pas terug van een paar dagen verlof in Luxemburg waar we voornamelijk wandelden en enkele kastelen bezochten. Ook hebben we 2 elektrische fietsen gekocht. Daarmee zijn we zeker dat we nog wat extra kracht overhebben als we moe zijn. Verder wens ik namens Chris en mezelf de vele mensen die we ooit ontmoet hebben van harte te bedanken. Het was altijd niet gemakkelijk".

Jeannine, namens het Bestuur van de KBIJF en namens alle leden en sympathisanten willen we U duizendmaal dank zeggen voor hetgeen je voor ons allen gedaan hebt. U was en U blijft een 'Grote IJshockeydame'.


Posted on August 26, 2010 at 19:15 by JC

News archive