9.01.2010, Deurne: FINALE BVB, IHC LEUVEN-OLYMPIA HEIST: 3-4 na verl. 9.01.2010, Deurne: FINALE BVB, IHC LEUVEN-OLYMPIA HEIST: 3-4 na verl.

Nadat Belgisch recordinternationaal Tim Vos de puck had ingeworpen startten de Leuvenaars met een moordend tempo en konden na ruim 3 minuten doelen langs de Belgische internationaal met de onuitsprekelijke naam Bryan Kolodziejczyk. De thuisploeg bleef doordrammen op de kooi van de Zweed Joel Enlund wat na 6 minuten beloond werd met een roos van Dries Steijnen. Halverwege die hoogstaande openingsperiode zorgde Dino Ferrari voor de aansluitingstreffer. Na 17'38" juichten de Olympia-aanhang opnieuw na de zogezegde gelijkmaker van Jesse Boucher. Volgens Chiefskapitein Joris Peusens en ook nog anderen heeft de puck nooit de doellijn overschreven. Maar het refereekwartet wees naar de middenstip met 2-2 als gevolg. Even voor de eerste thee zette Dino Ferrari de bezoekers op voorsprong.

De tweede periode was zeer evenwichtig. Joris Peusens lepelde, na een rebound, de puck in de verste hoek en met een 3-3stand was alles te herdoen.

Duimen en vingeren kon men in de slotperiode aflikken. Snel, sportief en vele kansen doch de 2 goalies hielden de grendel op hun achterdeur. In beginfase van de verlengingen miste Leuven enkele wenkende kansen doch het was de kleine De Masi van Olympia Heist die met een mooie penseeltrek na 63'40" de finale besliste. Zeker geen onverdiende overwinning van Olympia Heist op den Berg dat dit seizoen zijn 50ste verjaardag viert.

Na afloop van de wedstrijd werden goalie Joel Enlund (OLY) als zijn overbuur Bjorn Steijlen (IHCL) uitgeroepen tot beste speler van hun team.

Voor doelpunten, strafminuten enz. kan U best onderstaand artikel raadplegen en ook op de onderstaande pdf-link te klikken.

Posted on January 10, 2010 at 09:04 by JC