MITCH MORGAN:”TRANSFER NAAR MONCTON EEN GROTE STAP VOORWAARTS”

Toen Mitch Morgan in augustus naar Val d'Or (Quebec/CAN) vertrok beloofde hij ons om af en toe een verslag te maken. Samen met de beste wensen voor al onze bezoekers ontvingen we zijn eerste ervaringen bij zijn nieuwe club Moncton die we graag samenvatten:

"Op ijshockeygebied heb ik in Val d'Or veel bijgeleerd. Het is hier veel sneller en harder. Ze spelen hier met ingewikkelde systemen en als rookie moet je hard werken om het systeem te kunnen uitvoeren. 3 à 4 wedstrijden per week met enorm lange verplaatsingen(meestal per bus en de kortste trip was 6u en de langste 24u). Ik was in een heel goed gastgezin. Het meeste viel me de koude tegen (-25°C).

De 'trade' tussen Val d'Or en Moncton kwam tot stand omdat mijn oude club(laatste plaats) een oudere speler wou en Moncton een jonge rookie. Moncton is een topclub en staat in de ranking in Canada op de 7de plaats. Ze hebben een stadion van 7.500 toeschouwers en hebben minimum 4.000 toeschouwers per wedstrijd. Moncton Wild Cats staat momenteel op de eerste plaats in de QMJHL. Op ijshockeygebied is alles hier grootser. Ik denk dat dit voor mij een grote stap voorwaarts is."

Vriendelijke groeten,

Mitch


Posted on January 12, 2009 at 16:24 by MK

News archive