Herentals dwingt derde duel af; Belgische finale in Coupe Herentals dwingt derde duel af; Belgische finale in Coupe

Arne Vervoort scoorde winnende goal namens Heylen Vastgoed Hyc in het tweede duel in de best-of-three tegen Luik Bulldogs. Daarmee moet een derde duel gaan bepalen welke van de twee teams zich plaats voor de finale om het kampioenschap in de Beneleague. Mechelen en Leuven hebben zich intussen geplaatst voor de finale om de Coupe der Lage Landen.

De tweede ontmoeting tussen Herentals en Luik, voor 425 toeschouwers, was een spannende. Tot drie keer toe kwam Hyc op voorsprong, drie keer kwam Luik weer langszij. Tot de treffer van Vervoort met nog minder dan drie minuten te spelen uiteindelijk het verschil maakte. De derde beslissende wedstrijd wordt nu komende dinsdag om 20.00 uur gespeeld in Luik. De winnaar neemt het in de finale op tegen Unis Flyers Heerenveen, dat zich zaterdag al ten koste van UltimAir Hijs Hokij Den Haag plaatste voor de eindstrijd.

Nick Verschuren zette Herentals in de openingsfase op voorsprong met een powerplaygoal na een vroege straf tegen Bryan Henry. De eerste powerplay voor Luik volgde veel later in de periode, maar leverde ook direct een goal op. Met Emiel Goris op de strafbank was het diezelfde Henry die de gelijkmaker scoorde. Het duurde daarna tot de slotfase van de tweede periode voor er opnieuw gescoord werd. Eerst was het opnieuw Verschuren die Troy Passingham wist te passeren, maar met nog maar negen seconden te gaan in de tweede periode zorgde Tomas Trnka ervoor dat de teams weer in evenwicht waren.

Een powerplaygoal van Emiel Goris zette Herentals vroeg in de slotperiode wederom op voorsprong, maar ook nu had Luik een antwoord. De powerplaygoal van Alexandre Bremer zorgde ervoor dat de twee ploegen met een gelijke stand aan de laatste tien minuten begonnen. Op de treffer van Vervoort had Luik echter geen antwoord, waardoor de twee rivalen elkaar dinsdag voor de derde keer in vier dagen ontmoeten.

De halve finaleseries in de Coupe der Lage landen waren aangepast om een derde wedstrijd te voorkomen. De eventuele beslissing in de best-of-three zou vallen in een extra periode direct na het tweede duel. Die situatie deed zich voor in de wedstrijd tussen Snackpoint Eaters Geleen en Leuven Chiefs. Het was uiteindelijk Juuso Miettunen die Leuven een plekje in de finale bezorgde. Mechelen Golden Sharks had in eigen huis minder moeite met Zoetermeer Panters. De haaien wonnen de tweede wedstrijd met 6-2, waarbij Samuel Blanchet-Cote drie goals en een assists op zijn naam bracht.

Archieffoto: Kurt Tops

Posted on March 21, 2022 at 07:57 by JM

News archive