MITCH MORGAN NAAR CANADA MITCH MORGAN NAAR CANADA

Enkele maanden geleden meldden we U dat Mitch Morgan (°23.01.1991) gedraft werd door de "Val d'Or Foreurs" uit de QMJHL. Op 20 augustus reist hij via Frankfurt en Ottawa naar Val d'Or in Quebec, de grootste Canadadese provincie. We hadden nog een kort gesprek met deze ex HYC-en Keulenspeler.

 

"Val d'Or is voor ons onbekend?"

MM: "Val d'Or is een stad van 33.000 inwoners in het noordwesten van Quebec, ongeveer 750 km van Quebec City en 500 km van Montréal. In 1923 werd er goud gevonden…vandaar de naam Val d'Or".

 

"Ook de Foreurs Val d'Or zeggen ons weinig!"

MM: "Het is nog een jonge club die in 1993 gesticht werd en sindsdien in de QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League) speelt. Het is één van de 3 Leagues in Canada. De anderen zijn de OHL en de WHL. De Foreurs werden in 1998 en 2001 winnaar van de QMJHL. Ze spelen in het Air Creebecstadion met 3.500 plaatsen. In de QMJHL spelen ploegen van 4 provincies (Quebec, New Brunswick, Nova Scotia en het Prince Edward Eiland) die onderverdeeld zijn in 2 divisies. In het totaal zijn er 17 ploegen. De verplaatsingen zijn enorm! Tot 2500km."

 

"Hoe zit het met de dagindeling?"

MM: "Ik zal in een gastgezin verblijven en zal samen met de Engelstalige spelers les volgen op de ijsbaan zelf. Omdat er heel veel moet gereisd worden zijn de trainingen onregelmatig. Ik verwacht dat we, afhankelijk van de play-offs, tussen 70 en 90 wedstrijden zullen spelen"

 

Uiteraard hebben we de jongste Morgan veel succes toegewenst en van de andere kant heeft hij beloofd om regelmatig een verslagje voor deze site te maken.


Posted on August 15, 2008 at 21:18 by JC

News archive