Round-up 1ste ronde van de Halve Finales Beker van België Round-up 1ste ronde van de Halve Finales Beker van België

We kregen 2 verrassende wedstrijden te zien gisteravond. In de Luikse Mediacité bombardeerden de Chiefs vanaf de eerste minuut Bulldog-goalie Jean Cornelis dermate dat ie na niet eens een kwartier speeltijd, en al 4 goals incasserend, besloot plaats te maken voor back-up goalie Tom Prodi.De Luikenaars konden wel regelmatig tegenprikken maar moesten toch met 1-4 na de eerste periode even bezinnen.

De 2de periode zagen de bijna 1.000 toeschouwers een evenwichtige strijd maar de wat ontgriefde Bulldogs (o.a. Caemelbeeck en Neven afwezig) konden niet echt naderen en ondanks hun 4 power plays, bleef er een kloofje van 2 doelpunten.

In de derde periode werd de wedstrijd potiger, moesten de refs Deweerdt en Ek enkele brandjes blussen en mochten wat jongens wat vroeger gaan douchen. Tien minuten voor tijd legde Leuvenaar Maxime Pellegrims, met zijn 2de doelpunt van de avond, de 2-5 eindscore vast.

Kan IHC Leuven de klus vanavond afmaken of zullen de Bulldogs een derde en beslissende wedstrijd aanstaande dinsdag uit de brand slepen? Afspraak in Leuven waar IHCL vs Luik al om 18u15 geprogrammeerd staat.

De andere halve finale was heelwat minder boeiend; HYC domineerde de wedstrijd en kon via Tyler Melancon snel de score openen. In het begin van de 2de periode liep Herentals snel uit tot 0-4 en was de wedstrijd gespeeld. In de derde periode ging een wel erg jong Phantoms-team helemaal door de kniëen en kroonde Tyler Melancon zich met doelpunten nummer 4 en 5 helemaal tot boeman van de Antwerpse defensie. Eindstand 0-7 en zo lijkt de terugwedstrijd vanavond wel een formaliteit.

Afspraak aan de Herentalse Bloso-ijsbaan straks om 20u en voor diegenen die er niet raken; geen nood, op onze RBIHF-site kan je deze wedstrijd live volgen!

Posted on January 10, 2016 at 10:52 by RD