Ijsbaan Liedekerke centraal bij komende Olympische winterspelen. Ijsbaan Liedekerke centraal bij komende Olympische winterspelen.

Aanstaande winter laten de wintersporten weer het beste van zichzelf zien. In het Russische Sochi zullen heel wat atleten strijden voor het wel begeerde Olympische goud. In tegenstelling tot de voorbije zomerspelen heeft het Belgische Olympische comité in functie van budget en publiciteit  geopteerd om het Olympisch Belgian House niet op locatie in Sochi maar wel in België op te zetten. De keuze is uiteindelijk gevallen op de ijsbaan van Liedekerke. Vanuit het Sochi house zullen tijdens de spelen de prestaties van alle Belgische atleten live worden opgevolgd door hun sportfederaties en supporters. Om de wintersport disciplines naast de spelen verder toe te lichten en extra in beeld te brengen zal de ijsbaan dienst doen als demonstratie / sport terrein.

Naast de disciplines die aan de Olympische winter spelen deelnemen zullen ook de andere Belgische wintersporten die niet in Sochi aanwezig zijn te zien zijn. Het spreekt voor zich dat ijshockey hier niet kon ontbreken. Er worden dan ook verschillende ijshockey activiteiten in Liedekerke voorzien tijdens de spelen waardoor ook onze sport mee in de wintersport kijker zal lopen.

Naast een 2 tal wedstrijden proberen wij een Learn To Play sessie, een buiten activiteit en enkele hockey initiatie momenten te voorzien.

Meer informatie en timing volgen binnen enkele weken

Posted on November 14, 2013 at 19:25 by MV

News archive