HYC HERENTALS WINT SPANNENDE FINALE MET 3-4 HYC HERENTALS WINT SPANNENDE FINALE MET 3-4

"Eindelijk" waren de eerste woorden na de wedstrijd van HYC-kapitein Vincent Morgan. Het was de vijfde finale voor hem en de eerste maal dat hij de Beker in de hoogte kon steken.

 

Het felgeplaagde White Caps Turnhout, dat vorige week nog 3 nieuwe imports aanwierf, begon het best aan de wedstrijd. Na 35" miste Mike Baslyk een reuzekans om op voorsprong te komen en ook tijdens het eerste kwartier, ondanks een steriel overwicht van HYC, kwamen de beste mogelijkheden van de White Caps. De laatste 2 minuten van de openingsperiode duwde Herentals tijdens 2 powerplays op het gaspedaal en Barry Horman en Vincent Morgan drukte dat met doelpunten uit.

"Ein Bauertor" (wrap-around) van de jonge Belgische internationaal Niels Oerlemans bracht Turnhout in het begin van de tweede periode terug in de wedstrijd (kwam voor de goal van Tomas Pek, zette deze op het verkeerde been, reed achter de goal verder en prikte de schijf in het andere hoekje). Na 32' was er puckverlies in het Turnhoutse vak. Ben Vercammen had nog de tijd om 'merci' te zeggen en zorgde zo voor een 1-3stand. Op aangeven van Don Geerts en Peter Bartek zorgde de Canadese Belg Mike Baslyk even later vanop afstand voor 2-3.

Vincent Morgan bracht in de openingsminuten van de slotperiode de bordjes op 2-4. Zo bleef het...op 1'12" voor het einde werd Turnhoutgoalie Joel Enlund vervangen voor een extra speler en dat loonde. Mike Baslyk legde de eindstand vast na 59'19". HYC Herentals is de verdiende Bekerwinnaar 2012 maar kreeg veel meer tegenstand dan verwacht.

 

Reacties na de wedstrijd:

Vincent Morgan ("C" HYC): "Eindelijk" en iedereen begreep het #7. "We speelden geen goede match...rommelig en zenuwachtig".

Bill Morgan (coach HYC): "We hadden schaatsproblemen en zeker langs de kant van de officiëlenbank. Turnhout kwam verrassend uit de hoek...maar in de bekerfinale kunnen ze altijd wat meer."

Tim Vos (HYC):"Ik denk dat dit mijn 10de Bekerfinale is (Griffoens-Phantoms en HYC). Plus nog enkele finales in Nederland. Dit is mijn 4de 'gouden' medaille" en op onze vraag "Ga je nog door" glimlachte hij even.

Ben Torremans (HYC):"Hebben we U niet als forward zien spelen?". "Ja, maar dat is enkel bij powerplays. Ik was een forward tot enkele jaren terug. Vanavond gaan we vieren want de meesten hebben verlof genomen".

Sjef Szarzynski (coach White Caps):"Mijn team speelde een uitstekende wedstrijd. Ik was verplicht om Marek Ziarny mee in de verdediging te zetten. Iets wat hij uitstekend deed. Toch ben ik teleurgesteld. We namen wat meer strafminuten dan HYC maar toch kregen we de betere kansen. Voor het aanstaande kampioenschap zal met ons rekening moeten gehouden worden".

Guy Van der Stuyft (Ontslagnemend voorzitter White Caps): "Dit is mijn laatste bekerfinale als voorzitter. (23j lid en 10j voorzitter). Ik ben fier en tevreden wat White Caps vandaag laten zien heeft".

Pascal Nuchelmans (Voorzitter KBIJF): "Spannende finale. Ondanks alles heeft vooral White Caps mij op een positieve manier verrast".


Pictures: /show/&page_show_back_url=/photos/kurttops/sets/">/&set_id=">&jump_to=" />%2Fshow%2F&page_show_back_url=%2Fphotos%2Fkurttops%2Fsets%2F">%2F&set_id=">&jump_to=">

http://www.flickr.com/photos/kurttops/sets/

TV (4'24"): (SPORZA)  zie hier onder - voir ci-dessous  LINK 

Wedstrijdblad - feuille de match:   PDF-link hieronder  - lien  PDF  ci-dessous


Posted on February 5, 2012 at 20:34 by JC

News archive