Bulldogs Luik landskampioen Bulldogs Luik landskampioen

Bulldogs Luik is de nieuwe kampioen van België. Eerder dit seizoen won het team ook al de Beker van België en dus realiseerde men de fel begeerde “dubbel”. In de finale nam Bulldogs Luik simpelweg afstand van White Caps Turnhout, dat nooit echt een vuist kon maken. Zaterdagavond zette het Luikse team de kroon op het werk met een derde en beslissende 1-4 zege op het Turnhoutse ijs. Voorzitter Pascal Nuchelmans overhandigde Bulldogs de beker en na afloop van de viering was het Luikse trainersduo uiteraard in de wolken.

Coaches Danny Peeters en Jac Scholtes verschenen samen op de persbabbel en gaven hun ongezouten mening. “Deze titel hadden we in onze doelstelling op één gezet. Bij de aanvang van het seizoen zagen we ons team aan het werk en hebben we naar een bepaalde structuur gewerkt. Dat bleek de juiste tactiek, want na de Beker wonnen we nu dus ook de titel. In de finale kregen we wel erg weinig tegenstand, maar White Caps was natuurlijk flink gehandicapt. Andersom schuilde daarin net de kracht van ons team. Wij hebben er immers aan gewerkt om een goede en zo breed mogelijke selectie op het ijs te brengen, want dat geeft de doorslag in een marathon. Dit seizoen waren we dus duidelijk het beste Belgische team, maar dat betekent niet, dat we meteen zullen overstappen om onze kans te wagen in het Nederlandse kampioenschap. Die beslissing kan enkel maar door het bestuur van de club genomen worden. Wij wachten af, tot het bestuur ons een (nieuwe) taak geeft. Eerlijkheidshalve moeten we toegeven, dat het team daar trouwens ook nog niet klaar voor is. Volgend seizoen zijn we zonder meer de favoriet en dat is de volgende stap die de ploeg zal moeten zetten.”

In het verliezende kamp was voorzitter Johnny Baudewyn alvast formeel. “De halve finale heeft ons de das omgedaan. We wonnen wel van Leuven Chiefs, maar we liepen dermate veel blessures op en daar hebben we nu de tol voor betaald. Met Marek Ziarny, Spencer Heichman en Niki De Herdt moesten we drie spelbepalende figuren missen en dat is ons fataal geworden. Indien we op volle sterkte hadden kunnen aantreden, maakte Luik volgens mij geen kans tegen ons.”

Posted on March 23, 2014 at 01:19 by AF

News archive