Met impact op Bekerfinale! Met impact op Bekerfinale!

Naar aanleiding van de ernstige overtreding, checking to the head, van HYC-speler E.G. zondagavond jl. in de slotperiode van de zondagavondwedstrijd HYC vs Bulldogs heeft de BeNe-League Tuchtcommissie donderdagavond gezeteld en een schorsing voor hoger vermelde speler uitgesproken van 2+10 wedstrijden voor alle BeNe League en Bekerwedstrijden.
Deze schorsing werd door Tuchtcomissievoorzitter Dhr Marcel Bekkers uitgesproken, na de wedstrijd leidende Ref alsook de aanwezige Supervisor gehoord te hebben. Volgens de regels gaat elke schorsing per direct in en heeft men de mogelijkheid om een beroep in te leiden.

Deze uitspraak werd deze voormiddag aan de Voorzitter van de KBIJF overgemaakt. Met de aankomende Bekerfinale is er een speciale regeling van kracht en dit om een spannende wedstrijd te garanderen. Deze regeling bepaalt normaal dat alle spelers gratie krijgen van de Voorzitter van de KBIJF voor de Bekerfinale en zodoende de teams op maximale sterkte kunnen aantreden. 

Navraag bij de KBIJF Voorzitter Pascal Nuchelmans: “De overtreding van HYC speler E.G. is meer dan ernstig. Voor mij, zelfs de op één na meest gevaarlijke overtreding in onze sport. Nadat ik deze voormiddag de BeNe League Tuchtcommisievoorzitter, die ook RBIHF Tuchtcommissioner is, gesproken heb inzake de uitgesproken schorsing; is het voor ons evident dat een dergelijke overtreding en een dergelijke schorsing niet genegeerd kan worden in de eigen, lopende Bekercompetitie. Daarom heb ik onmiddellijk beslist de betrokken speler en zijn club te informeren dat we deze schorsing overnemen, hetgeen betekent dat deze speler van HYC E.G. geen gratie wordt verleend en zodoende niet mag aantreden in de Bekerfinale nu zaterdag in Luik.”

Posted on February 2, 2018 at 14:59 by RD

News archive