Danny Peters switcht van National Team naar Turnhout Tigers! Danny Peters switcht van National Team naar Turnhout Tigers!

Voor het WK 2017 in Galati Roemenië zal Danny Peters niet langer beschikbaar zijn als coach.
Vanwege zijn nieuwe uitdaging bij de Turnhout Tigers en zijn overige werkzaamheden heeft Danny aangegeven dat hij zijn taak bij het Nationaal senioren team niet die aandacht kan geven die nodig is.
RBIHF zal voor het WK Seniors, voor Team Belgium begin april 2017 in Roemenië, een passende sportieve oplossing zoeken en wenst Danny alvast veel succes bij de Turnhout Tigers.

Danny, in de wandelgangen al opgevangen en nu ook officieel bevestigd; je kiest voor Turnhout Tigers.
Inderdaad, we hebben met zijn allen de ontwikkelingen in Turnhout kunnen volgen, van dichtbij of van veraf. Moet zeggen dat de enorme daadkracht van de Turnhout Tigers zo aanstekelijk is, dat ik graag met dit team enthousiastelingen aan dit project wil mee werken. Deze gigantische uitdaging, de betrokkenheid van het Bestuur en de ploeg errond is zo uniek! Natuurlijk gaan we een hele overbruggingsperiode tegemoet. Natuurlijk moeten we vanuit de breedte hard werken op alle fronten ; om naast de sportieve aanpak en dit voor alle leden ook de nieuwe faciliteiten te realiseren de komende jaren. Maar als je ziet in Luik of in Mechelen wat een nieuwe faciliteit, mits hard werken, kan teweeg brengen; mooie uitdaging ook voor ons in Turnhout.

Terugblikkend op het voorbije seizoen als Bondscoach; welke highlights blijven je dan bij?
Het voorbije WK Seniors in Jaca, met het behalen van de bronzen medaille voor Team Belgium, is natuurlijk iets dat ik koester. Een mooie sportieve prestatie, zonder twijfel! En het enthousiasme van het U20-team tijdens de voorbereidingsperiode was ook meer dan leuk om mee te maken! Wat een bende jonge, enthousiaste kerels hebben we daar op het ijs bezig gezien! Dat geeft je als Coach ook voldoening en motivatie! Dat enthousiasme moeten we bestendigen; de jongens, hun ouders en de hele omkadering moeten inzien dat topsport vereist dat je 11 maanden per jaar moet werken, moeten mogen werken aan je skills, aan je lichaam, aan je geest. Competitiesport vereist een dergelijke mentaliteit; we moeten geduld hebben en ondertussen hard verder werken om morgen nog beter te doen. Dat is ook één van de uitdagingen bij Turnhout; werken aan een dergelijk kader vanuit de breedte voor de atleet van morgen; 11 maanden per jaar.

Posted on October 25, 2016 at 09:00 by RD

News archive