U18 Challenge Cup (7 april 2012): HYC wint de Challenge Cup 2012 U18 Challenge Cup (7 april 2012): HYC wint de Challenge Cup 2012

De eerste vier van het Kampioenschap van België U18 nemen deel aan de Challenge Cup U18 2011-2012 welke doorgaat op zaterdag 7 april 2012 op de ijsbaan van Leuven. De deelnemers zijn IHC Leuven, HYC Herentals, Olympia Heist-op-den-Berg en Red Roosters Charleroi.

Alle wedstrijden nog nu te bekijken (gratis) in samenwerking met IJsbaan Leuven en BOOYA 360 op de website van IHC Leuven op deze pagina : http://ihcl.be/web/teams/u18-team/team-info-u18/296-live-feed-u18-challenge-cup

 

Om de winnaar te kennen heeft men tot de elfde match moeten wachten in deze Challenge Cup U18 ! Tijdens het eerste duel had Herentals met 4-1 gewonnen van IHC Leuven. Op 4 minuten voor het einde van de terugmatch stond Leuven met 4-1 voor… In dat stadium van dit tornooi totaliseerden beide ploegen evenveel punten met hetzelfde doelpuntenverschil (+10)… Beide teams trachtten met een daverend slotoffensief nog de forcing te voeren maar er werd niet meer gescoord.

Dus het waren de strafminuten die de beslissing moesten brengen (het derde criterium bij een gelijke puntenstand). Dit doet niets af aan de verdienste van de winnaar ! In tegendeel ! Het gebeurt zelden dat de fairplay het verschil moet brengen in de eindstand.

In naam van de Federatie wensen we langs deze weg de spelers en begeleiders van HYC Herentals van harte te feliciteren. Het was Hub Van Grinsven die de Challenge Cup en de medailles overhandigde.


Uitslagen, top scorers, samenvatting van de wedstrijden: pdf-link hieronder

Résultats, top scorers, résumé des rencontres: lien pdf ci-dessous


Posted on April 6, 2012 at 17:55 by MK

News archive