De "belle" moet gespeeld! De "belle" moet gespeeld!

Gisteravond vond de 2de speeldag van de Halve Finales om de Beker van België plaats en gezien de best of 3-formule was het duidelijk dat het op de Leuvense ijsbaan spannend aan toe zou gaan indien de Bulldogs nog aspiraties wou koesteren. In een druk bijgewoonde en sfeervolle wedstrijd, trokken de Luikenaars dadelijk ten aanval! Halfweg in de gelijkopgaande eerste periode openden de Bulldogs de score terwijl Leuven er niet in slaagde 3 power plays om te zetten in een doelpunt.

In de 2de periode legden de Luikse troepen van Paul Vincent de wedstrijd in een beslissende plooi door 3x op rij te scoren en zo met een 0-4 tussenstand de kleedkamers in te gaan.

In de eerste minuut van de slotperiode scoorde Yoren De Smet voor een 2de keer en met 0-5 werd de Leuvenaars een laatste sprankeltje hoop ontnomen de wedstrijd nog te kunnen doen kantelen. Met de 1-6 eindstand trokken de Bulldogs fier terug naar Luik en nu moeten beide teams zich klaarstomen voor de “belle”. Inderdaad, dinsdagavond zal er in Luik een derde en beslissende wedstrijd moeten gespeeld worden opdat de affiche van de Bekerfinale definitief gekend zal zijn.

Minder sensatie in Herentals; waar HYC de derby tegen een gehavend Phantoms rustig uitspeelde. Zoals Jan Van Beveren voor de wedstrijd stelde was zijn jong team (met een vijftal U19-spelers) niet echt opgewassen tegen de thuisploeg. Indrukwekkend de prestatie van bezoekende goalie Mathias Biskop die 95 shots op zijn doel afgevuurd kreeg en zich slechts 5x moest omdraaien, een voorbeeldige Captain Tim Vos die voorop ging in deze ongelijke strijd en het verrassende doelpunt van Killa junior; een opsteker voor de jonge Phantoms-garde. Eindstand : 5-1.

Posted on January 11, 2016 at 12:00 by RD

News archive