ONTHEEMDE ANTWERPSE IJSSPORTCLUBS GAAN HARD/T VOOR IJS ONTHEEMDE ANTWERPSE IJSSPORTCLUBS GAAN HARD/T VOOR IJS

IJshockeyers zijn stoere binken die over het ijs zoeven en tegen een stootje kunnen, terwijl kunstschaatsers sierlijk over het ijs glijden met een lieflijke glimlach. Maar van deze glimlach is niks meer te bespeuren en de Antwerpse kunstschaatsers en ijshockeyers staan het huilen nabij. Stad Antwerpen heeft immers besloten ijsbaan Ruggeveld definitief te sluiten vanaf mei 2011.

Drie gereputeerde Antwerpse ijssportclubs - ijshockeyclubs Antwerp Phantoms (°1972) en Antwerp Old Timers (°1978) en Kunstschaatsclub Ruggeveld (°1972) - die al bijna 40 jaar de ijsbaan aan de Ruggeveldlaan als hun thuishaven beschouwen, staan binnenkort op straat... en dan zwijgen we uiteraard over de duizenden gelegenheidsschaatsters die regelmatig een ontspannend toertje komen schaatsen op het Antwerpse ijs.

Dat deze plotse beslissing van de Stad de doodsteek van de clubs betekent, maar tevens een 'monument' van aangename ontspanning en sportief plezier uit het Antwerpse straatbeeld zal verdwijnen, is onaanvaardbaar. Christian Pierre

Voor vervolg, klik op de  pdf-link hieronder…


Raadpleeg ook onze facebook pagina voor up-to-date informatie:

http://www.facebook.com/pages/Hardtvoorijs/163979093633310

Consultez notre page Facebook ci-dessus pour bénéficier des informations mises à jour.


Posted on November 22, 2010 at 13:55 by MK

News archive