Eindhoven Kemphanen maakt doorstart als Dolphin Kemphanen Eindhoven Kemphanen maakt doorstart als Dolphin Kemphanen

De ijskoning is dood, leve de ijskoning!

IJshockeyclub Eindhoven Kemphanen stopt ermee en maakt meteen een doorstart als Dolphin Kemphanen. De Stichting Top IJshockey Eindhoven (STIJE), die de club afgelopen seizoenen runde maakt plaats voor de Stichting Support Eindhoven IJshockey (SSEIJ). Deze andere stichting schrijft voor komend seizoen onder vrijwel dezelfde naam een nieuw team in voor de eredivisie. Het nieuwe eredivisieteam gaat Dolphin Kemphanen heten.
Reden voor STIJE om plaats te maken, is de onzekere financiële situatie die ontstond toen de andere stichting haar plannen voor een eredivisieteam bekendmaakte.
"Meteen nadat SEIJE dat deed zijn we gaan praten over samenwerking. We hebben twee maanden onderhandeld, maar uiteindelijk bleek er geen samenwerking mogelijk. Op dat moment was het te laat voor ons om nog sponsoren te gaan benaderen voor het nieuwe seizoen. We vonden het simpelweg niet verantwoord om door te starten", aldus Tom van Doorne van STIJE.
SSEIJ heeft al een team in de promotieklasse en in de eerste divisie. Daar komt nu dus een eredivisieteam bij. De club wil gaan werken met een budget van minstens 170.000 euro. "Maar we hopen op een begroting van rond de twee ton", zegt voorzitter Jan Willem van Stuijvenberg.
De coach van het nieuwe Dolphin Kemphanen is Marc Visschers (°06.04.1974)..

Source: http://www.omroepbrabant.nl/?news/211760652/Eindhoven+Kemphanen+maakt+doorstart+als+Dolphin+Kemphanen.aspx

Posted on May 30, 2014 at 17:39 by MK

News archive