Oefeninterland Belgium Ladies vs U18 Ladies Netherlands: 2-2 Oefeninterland Belgium Ladies vs U18 Ladies Netherlands: 2-2

Op de Schaatsbaan in Maaseik waren de Belgische dames zondagavond gastvrouw van het Nederlandse U18 damesteam tijdens een oefeninterland. Deze oefeninterland was een van de laatste wedstrijden die de dames speelden ter voorbereiding van het WK dat in december plaatsvindt in Taiwan. Het damesteam wordt gecoacht door ex-internationals Tim Vos en Sven Van Buren.

Photo album (meer dan 200 foto’s): http://www.vtz.be/2016/11/21/ijshokey/oefeninterland-ijshockey-belgium-ladies-vs-u18-ladies-nederland-2-2/

Het Belgische team, dat nog enkele speelsters in buitenlandse loondienst moest missen, begon zenuwachtig aan de oefeninterland. Er was te weinig beweging op het ijs, de puckbehandeling was niet wat het moest zijn, passes kwamen niet aan…. De Nederlandse joonkies hadden hier minder last van en verschenen regelmatig dreigend voor de kooi van Nina Van Orshaegen. Scoren lukte echter pas toen Van Orshaegen de puck ongelukkig in de lepel van Larissa Haverkom dropte, en deze laatste de puck via de schaats van de Belgische goalie in doel schoot. Amper 2′ later verdubbelden de Nederlanders de score. Esther De Jongh scoorde op assist van Amber Nauta. België probeerde wel, maar raakte amper aan een echte doelkans en kon al zeker de Nederlandse goalie niet echt bedreigen.
De tweede periode was totaal andere koek. Er kwam meer snelheid in het Belgische team en de speelsters vonden elkaar ook beter. De druk op het Nederlandse doel verhoogde, een doelpunt kon niet uitblijven. Het was Femke Bosmans die halfweg de tweede periode de aansluitingstreffer voorbij de Nederlandse goalie schoot. De dames putten kracht uit dit doelpunt en bleven het Nederlandse doel belegeren. Scoren lukte helaas niet meer, ondanks enkele mooie kansen voor oa. Cato Boon.
Vol goede moed en met een volle brandstoftank begonnen de Ladies aan de derde periode, vastbesloten om minstens gelijk te spelen tegen het Nederlandse team. Nederland moest meer en meer de wet van de sterkste ondergaan, maar kon gelukkig voor hen rekenen op een secure doelvrouw, die met enkele knappe reddingen de voorsprong voor Oranje op het bord hield. België bleef ten aanval trekken, met natuurlijk de nodige defensieve voorzichtigheid ingebouwd. Met nog 3’53” te spelen, lukte het dan uiteindelijk toch. Captain Sybille Morel De Westgaver werkte de puck in doel na voorbereidend werk van Liesa Bosmans en Ellen Clincke. De resterende minuten bleef België druk uitoefenen, maar kwam niet meer tot scoren.

Periodestanden: 0-2, 1-0, 1-0

Op 10 december vertrekken teammanager Brigitte Correwyn, coaches Tim Vos en Sven Van Buren, en het nationale team naar Taiwan. Ze zullen daar van 12 tot 17 december strijden om deel te nemen aan het WK Divisie 2, groep B. Qualificatio. De wedstrijden worden gespeeld in Taipei.

Peter Vissers - Vlaamse Televisie Zender
Fotograaf/journalist/redacteur  www.vtz.be
 

Posted on November 21, 2016 at 22:34 by RD

News archive