KBIJF-Voorzitter beleeft historisch weekend in Parijs KBIJF-Voorzitter beleeft historisch weekend in Parijs

KBIJF-Voorzitter Pascal Nuchelmans was het afgelopen weekend in Parijs om samen met de IIHF Executive Board en de Voorzitters van de andere stichtende leden van de IIHF de oprichting van de internationale federatie, nu 100 jaar geleden te herinneren.

 

Tijdens de festiviteiten werd een herdenkingsplaat onthuld in rue de Provence nr. 34 in Parijs, waar de IIHF werd opgericht op 15 mei 1908. De ceremonie werd geleid door IIHF-Voorzitter René Fasel en de Franse Minister voor Sport Bernard Laporte.

 

De Voorzitters van de vier stichtende nationale federaties - Pascal Nuchelmans, België; Luc Tardif, Frankrijk; Eamon Convery, Groot-Bittannië en Fredy Egli, Zwitserland - ontvingen een miniatuurversie van het bronzen standbeeld van een ijshockeyspeler van de hand van Spaanse kunstenares Rosa Serra, waarvan het origineel zich in het IIHF-hoofdkwartier te Zürich bevindt.

 

Onze Voorzitter was vergezeld van RvB-lid Nico Toemen. Ook aanwezig waren voormalig Voorzitter Chris Clement en zijn echtgenote Jeannine Clement, Ere-Secretaris-Generaal van de KBIJF. Het echtpaar was persoonlijk uitgenodigd door IIHF-Voorzitter Fasel voor de lange jaren dienst.


Posted on July 10, 2008 at 17:10 by CP

News archive