Seniors Belgium NT sparren met Oranje dit weekend! Seniors Belgium NT sparren met Oranje dit weekend!

Voor onze Belgian Lions staat een drukke week voor de boeg; maandag wordt er als groep voor een eerste keer op het ijs getraind dit seizoen en in het weekend staat 2 wedstrijden geprogrammeerd.
Eerste sparringsronde wordt in Mechelen gespeeld en wel aanstaande zaterdag om 20u (net na de oefeninterland van onze Dames tegen Oranje U18).
Echt sportief nieuws valt er nog niet te rapen; dus trokken we naar Team Manager Guy Van der Stuyft voor wat randinformatie.

Guy, de reguliere competitie is volop bezig en met deze internationale interlandbreak gaan jullie nu een drukke tweedaagse tegemoet.

“Jawel, onze jongens hebben nu al een flinke portie wedstrijden achter de rug in Beker en BeNe League en zich dus ook kunnen tonen aan Coach Gil Paelinck en Assistant Jan Van Beveren. Deze week hebben we ook voor de eerste keer samen getraind, maar de kern is noch compleet, noch definitief bepaald zo vroeg in het seizoen. De sportieve staff heeft een Long List samengesteld bestaande uit 4 goalies en 45 spelers; nu is de kwestie aan alle spelers om zich te tonen, natuurlijk blessurevrij te zijn en zich te kunnen, te willen vrij maken voor ons National Team.”

En het WK in Tilburg is natuurlijk nog veraf.

“Inderdaad, het WK met o.a. Nederland, China en Ijsland is pas in een klein half jaar. Onze eerste wedstrijd in Tilburg, tegen Servië, staat op 23 april 2018 geprogrammeerd, we hebben dus nog even. Dit maakt dat we eens de PlayOffs van de BeNe League achter de rug, wij nog 3 weken hebben om ons klaar te stomen voor dit WK-toernooi. En tijdens die voorbereidingsweken spelen we ongetwijfeld nog wel een oefenwedstrijd of 2.”

Wat zijn jullie verwachtingen voor dit WK vlakbij huis?

“Eerste opdracht is natuurlijk het behoud verzekeren. En mits een goede start, en hopelijk de steun van heel wat Belgische supporters in het dicht bij België zijnde Tilburg, kunnen we misschien doorzetten richting een medailleplek! De spelersgroep, geleid door Gil Paelinck, zal omkaderd worden door o.a. dokter Jan Mathieu, kiné Christof Simon en equipment manager Peter Wouters, heeft het potentieel, maar de wiskracht en wat geluk moeten ook op de afspraak zijn!”

Maar nu eerst zaterdag in Mechelen en zondag in Geleen twee keer het ijs op tegen buur Nederland?

“Voor onze staff en zeker voor de spelersgroep een ideale kans om te kijken naar de ideale combinaties, de bezetting, de invulling van de lijnen. De focus ligt niet op het resultaat, maar is een opportuniteit om volop te testen en te sleutelen.”

Zaterdag 11 november afspraak voor alle ijshockeyfans in het Ice Skating Center Mechelen; vanaf 17u supporteren voor de Dames en om 20u is de face-off voor de Heren (inkom gratis)! Zondag 12/11 spelen de Heren een 2de keer tegen Nederland ; afspraak dan in Geleen op Glanerbrook om 19u.
 

Posted on November 9, 2017 at 06:56 by RD

News archive