VIER KANDIDAAT-UITBATERS VOOR NIEUWE LUIKSE IJSBAAN VIER KANDIDAAT-UITBATERS VOOR NIEUWE LUIKSE IJSBAAN

De werkzaamheden aan de nieuwe Luikse ijsbaan verlopen naar wens en normaal zou de schaatsbaan einde 2012 haar deuren moeten kunnen openen. Voor de uitbating er 4 kandidaten:

1. Sportoase: dit is een joint-venture tussen GDF-Suez (50%) en de Groep Van Roey (50%-Rijkevorsel). Deze Vlaamse groep is momenteel de uitbater van o.a. de Philipssite (Leuven), Sportoase Brasschaat, Eburons Dôme (Tongeren) enz…

2. Vert-Marine: een groep uit Rouen (FRA) met 70 locaties (waaronder 35 zwembaden en ijsbanen). Hebben rond de 8 miljoen personen die jaarlijks van hun structuur gebruik maken.

3. Equalia: firma uit Clichy (Parijs) met een 20tal inplantingen in gans Frankrijk. Het bekenste voor ons is de ijsbaan van Wasquehal (Rijsel).

4. Een groep rond de spelers van Bulldogs Liège aangevuld met enkele bistrots (zoals de groepen rond Vaudree en Bouldou. Meer gegevens over deze laatste groep zijn ons niet gekend.


Bronnen-Sources:  http://www.rtbf.be/info/regions/detail_liege-4-candidats-pour-gerer-la-future-patinoire-olympique?id=7581273   

http://www.liege.be/nouveautes-1/liege/nouveautes/le-journal-de-liege-ledition-de-decembre-2011


Posted on February 23, 2012 at 20:10 by MK

News archive