Beker van België 2017/2018 Part I Beker van België 2017/2018 Part I

Het nieuwe seizoen staat in de startblokken en naast de diverse jeugdcompetities, recreantenreeksen en de Seniors Div 3, Div 2 en Divisie 1 hebben we natuurlijk de Bekercompetitie.

De Bekercompetitie telt dit jaar 6 deelnemers; naast de 4 BeNe-league clubs Bulldogs Liège, Chiefs Leuven, HYC Era Renomar en Phantoms Antwerp nemen immers ook 2 ambitieuze Divisie 1-clubs deel, met name Sharks Mechelen en Turnhout Tigers.

Vandaag nemen we 2 Antwerpse teams kort onder de loep; Cold Play Sharks Mechelen en Phantoms Antwerp. Later deze week de andere 4 deelnemende Teams.

Phantoms Antwerp heeft een lekker druk tussenseizoen achter de rug. Coach Buck Rombouts bijgestaan door U19 Coach Patrick Van Noten, Div 1 Coach Terence Giblen en U16 Coach Marc Franssen; klinkt enthousiast en ambitieus: “De voorbereiding verliep vlot; fysiek klaargestoomd mede dankzij de trainingen bij Sportcoaching en stevige oefenwedstrijden tegen o.a. Neusser EV, HYC Herentals en Ratinger Ice Devils. Het team zag routiniers Marek Ziarny en Tim Vos vertrekken, daartegenover staat de komst van het trio Mike Jansen (ex-HYC), Quentin Rondia (ex-Bulldogs) en de Slowaak Marek Mravec. Drie verrassende transfers toch wel, stuk voor stuk garant voor meerwaarde in zake kunde en ervaring. Neem de 23-jarige Mravec; een Slowaakse Defense die alle jeugdrangen van Slowaakse eersteklasser Zilina doorliep. Als jonge twintiger vlot in de Slowaakse Divisie 2 meedraaide en nu in Temse wonende/werkende de Phantoms kleuren zal verdedigen. Deze binnenkomende transfers naast het aanwezige potentieel met o.a. Ben van den Bogaert, Kevin De Winter, Lukasz Bartak of Captain Peter Bartek plus beloftevolle tieners als Axl Killa of Tex Claessens maakt dat Phantoms, mits het uitblijven van blessures, mikt op het bereiken van de Bekerfinale!”

Sharks Mechelen, andere Antwerpse Beker van België deelnemer, is zonder twijfel één van de meest dynamische clubs in het land. Van Leest vorig seizoen verhuisd naar het prachtcomplex in Mechelen wordt er zowel hard gewerkt aan de jeugdopleiding, het dames hockey als aan de uitbouw van het eerste team. De kersverse deelnemer aan deze Bekercompetitie had reeds een kern die Divisie 1 domineerde met sterke routiniers à la Jesse Raekelboom en Olivier Bouchard en beloftevolle jongeren als Stefaan Swennen en Jakob Huyghe. Dit tussenseizoen staken de Sharks nog een stevig tandje bij met het aantrekken van goalie Mike Gysbrechts en forward Martin Vachal (beiden ex-Chiefs), forwards Kristof Van Looy en Marek Ziarny (beiden ex-Phantoms) en het Hasselts duo Vince Lacek en Jente Wellens! Daarenboven werd als Coach voor dit Sharks Mechelen-team de Slowaak Branislav Remen (36) aangetrokken, als speler in het verleden actief bij o.a. Olympia Heist en Chiefs Leuven en ook anderhalf jaar als Coach bij de Chiefs aan de slag. De Bekerfinale is nog wat hoog gegrepen, maar het moge duidelijk zijn dat deze Sharks nog volop groeimarge hebben; als spelersgroep en als club!

Posted on September 19, 2017 at 19:48 by RD

News archive