Op naar Lillehammer met Chinouk! Op naar Lillehammer met Chinouk!

Ruim 1.100 jonge atleten, tussen de 15 en 18 jaar, komende uit 71 landen nemen deel aan de 4de Olympische Spelen voor de jeugd. Van 12 tot 21 februari ’16 wordt er in Noorwegen in 15 sporten om de Olympische eer gestreden en één van deze disciplines is ijshockey. Binnen het ijshockey-programma hebben we naast de klassieke toernooi-wedstrijdformule met de  absolute toplanden ook de Skills Challenge. Voor deze Skills Challenge hebben zich, zowel bij de jongens als bij de meisjes, telkens 16 deelnemers gekwalificeerd waaronder ook onze Belgische Chinouk Van Calster!
“Inderdaad, vorige zomer in Vierumäki heb ik de kwalificatie aan deze YOG kunnen afdwingen dankzij een mooie 10° plek in de Skills Challenge daar. Ondertussen hebben we niet stilgezeten en naast mijn trainingen en wedstrijden bij Cold Play Leest en het National Team heb ik individueel verder gewerkt o.a. met de kiné en ’s zondags op het ijs om mij specifiek voor te bereiden op de 6 skill-wedstrijden van de Challenge onder begeleiding van mijn trainer en ook met Johan Bollue. Dinsdag 09 februari vertrekken we richting Lillehammer om samen met de Belgische delegatie de Openeningsceremonie mee te maken. Zaterdag 13/02 begint de Challenge dan werkelijk voor mij en mijn doel is duidelijk ; ik wil de Top 8 halen!” Naar de toekomst toe heeft deze flinke meid uit Ramsel ook al een plan : “Het zou super zijn als ik na mijn Humaniora (Chinouk zit nu in’t 4de Latijn-Wiskunde) van het College Hockey kan proeven; zowel voor mijn studies als voor de sport een plus denk ik. En puur sportief wil ik naast het College Hockey ook graag hét meisje zijn dat volwaardig meespeelt in de BeneLeague bijvoorbeeld” klinkt deze 15-jarige enthousiast! Succes Chinouk!

De Belgische delegatie: Thibaut DEMARRE (cross-country skiing), Tim DE RIDDER (biathlon), Stijn Dominique DESMET (short track), Sam MAES (alpine Skiing), Manon SUFFYS (snowboarding), Chinouk VAN CALSTER (ice hockey Skills challenge), Stef VANDEWEYER (snowboarding), Kim VANREUSEL (alpine skiing), Xander VERCAMMEN (freestyle skiing).

Link van de KBIHF:
 https://www.facebook.com/RBIHF-YOG-2016-1015192818542724/?notif_t=fbpage_fan_invite

Links van de IIHF:
https://www.facebook.com/294239820899/videos/10153827114620900
http://www.iihf.com/home-of-hockey/championships/youth-olympics/skills-challenge/

Links van de YOG:
http://www.lillehammer2016.com/en/
http://www.lillehammer2016.com/en/sportresult/sport/IH

Posted on January 22, 2016 at 09:36 by RD

News archive