Voorbeschouwing finale BVB 2020 Voorbeschouwing finale BVB 2020

ANTWERPEN Binnenkort is het weer zover. Op zaterdag 18 januari e.k. treden de finalisten van de Beker van België in het krijt met de gegeerde Beker als inzet. Dit seizoen krijgen de Belgische ijshockeyfans een remake van de vorige edities te zien met als protagonisten HYC Herentals en Bulldogs Liège. Opnieuw een evenwichtige vertegenwoordiging van beide regio’s met een Vlaamse en een Waalse club. Kan het Belgischer?

Dit is trouwens de vijfde finale op rij met beide clubs als finalisten waarbij HYC slechts één keer aan het kortste eind trok tijdens de vorige vier edities.

2019: HYC Herentals vs. Bulldogs Liège: 1-0

2018: Bulldogs Liège vs. HYC Herentals: 4-2

2017: HYC Herentals vs. Bulldogs Liège: 7-4

2016: HYC Herentals vs. Bulldogs Liège: 9-2

Tijdens de laatste editie in 2019 kroonde HYC zich na een spannende wedstrijd tot Bekerwinnaar. Een ware thriller want slechts een solitair doelpunt in de 46ste minuut via de stick van Preston Shupe besliste het lot van Bulldogs. Geen wonder dat de goalies van beide teams werden uitgeroepen als MVP van hun respectieve teams.

In de aanloop naar deze finale legde HYC een haast foutloos parcours af en sprokkelde 19 punten bij elkaar. Het team van coach Jeffrey Van Iersel liet enkel een steekje vallen na slechts één nederlaag in Overtime op verplaatsing in Leuven tegen Chiefs.  Bulldogs volgde in de ranking met slechts één punt verschil. Het team van Paul Vincent moest in de voorronde slechts tweemaal de duimen leggen … tegen HYC. Bulldogs verschijnt bijgevolg zaterdag 18 januari aan de face-off als ‘underdog’, maar afgaand op het doelpuntenverschil tussen beide teams tijdens de voorronde kan het uiteraard alle kanten op. Het wordt ongetwijfeld weer een nagelbijter van een finale.

Beide teams zijn er alvast klaar voor. De aanvoerders beamen.

“De Beker winnen, dat is voor ons het eerste grote doel om te halen dit seizoen,” aldus Mitch Morgan, Team Captain van HYC. “Onze ambitie is klaar en duidelijk: de bekerfinale winnen en de beker terug naar Herentals brengen. Wij trainen sinds kort opnieuw met een complete groep en dat voelt zalig aan. Ik denk dat als wij top zijn dat wij tegen iedereen kunnen domineren en daar gaan we volgende week zeker ook voor.”

“Ik denk dat het dit jaar wel eens de beste Belgische bekerfinale sinds lange tijd kan zijn, ongeacht wie zal winnen, HYC of Bulldogs. Wij zijn er evenwel klaar voor,” stelt Jordan Paulus, Team Captain van Bulldogs. “Ons seizoen loopt heel goed. We draaien goed mee in de BeNeLiga. Als team blijven we steeds evolueren. De Bekerfinale zal heel moeilijk zijn en het team met de minste fouten zal winnen. Bovenal moet je weten dat de twee finalisten elkaar door en door kennen waardoor het voor iedereen geen gemakkelijke opgave zal zijn om net dat ietsje meer te geven. Voor mij mag het snel zaterdag zijn. Dit is het evenement van het jaar en dit jaar zullen we het winnen, met onze supportersclub ‘Oldbastards’ als extra man in de tribune om ons aan te moedigen!”

LIVESTREAM

Wie echter geen ticket meer kan bemachtigen, kan de Bekerfinale volgen via livestreaming. Deze is evenwel betalend, m.n. 5 Euro. De livestreaming is te volgen via deze link: https://vpntv.nl/

 

Posted on January 17, 2020 at 18:45 by CP

News archive