Herentals wint Belgisch kampioenschap Herentals wint Belgisch kampioenschap

Afgelopen weekeinde moesten HYC Herentals en BULLDOGS Liege onderling uitmaken wie zich Belgisch kampioen ijshockey seizoen 2016-2017 mag noemen.

Zaterdag stuurde coach Paul Vincent zijn troepen naar een duidelijke overwinning met 8 doelpunten tegen 4, maar zondag moesten de BULLDOGS nog langs in Herentals om deze eerste zegen te verzilveren.

Niettegenstaande Herentals de Luikse netten reeds na 43 seconden deed trillen kwamen de BULDOGGS snel terug en gingen meteen over HYC. Na het einde van de eerste periode gingen beide teams naar de kleedkamer met een gelijkstand 2-2.
Maar de 2de periode was HYC overtuigend aanwezig en ging Herentals maar liefst 4 maal voorbij Jean Cornelis. Met 6-2 op de klok gingen beide teams af op verleningen. BULLDOGS scoorde nog 2 maal in de 3de en laatste periode maar raakte niet over een sterk spelende thuisploeg.

Na 60 minuten was de strijd nog niet gestreden want beide teams haalden uit 2 wedstrijden opnieuw net evenveel punten…

Er kwam dus een alles beslissende overtime van 20 minuten..
Het was opnieuw een sterk spelend HYC dat na 14 minuten 3 doelpunten op de klok zetten. Pas in de laatste 2 minuten van de wedstrijd haalde de BULLDOGS de 0 nog van het scorebord maar te vergeefs.
HYC Herentals kroont zichzelf op eigen ijsbaan Belgisch Kampioen in aanwezigheid van Pascal Nuchelmans voorzitter van de Belgische ijshockey federatie.
HYC haalt hiermee zowel de Beker als het Kampioenschap binnen ! Proficiat aan spelers, coaches en clubbestuur .

Posted on March 27, 2017 at 00:31 by MV