League Manager D2-D3-Rec aangesteld! League Manager D2-D3-Rec aangesteld!

Tijdens de voorbije Voorzittersmeeting in het Huis van de Sport stelde RBIHF-voorzitter Pascal Nuchelmans aan de aanwezigen de nieuwe League Manager voor die zich zal focussen op de Divisies D2, D3 en Recreanten: de Heer Patrick Van den Acker.
Patrick Van den Acker is geen groentje in onze ijshockey-wereld. Goed 40 jaar geleden reeds present op de ijsbaan in Heist o/d Berg; eerst als ijshockey supporter, dan via zijn schoonouders vanaf 1987 de Olympia-imports mee-ondersteunend. Eens zoonlief Kevin 5 jaar natuurlijk de Olympia-aansluitingskaart in de hand een fiere hockey dad. 8 Jaar geleden zette Patrick de stap naar wedstrijdleider binnen Olympia, in 2009 werd hij clubsecretaris en de voorbije 5 jaar was Patrick penningmeester van Olympia Heist.
“Inderdaad, tot begin 2016 was ik actief binnen Olympia en het Bestuur van de club, maar heb ook o.a. gedurende 8 jaar de Nieuwsbrief verzorgd; we hadden ooit 500 actieve lezers in ons mailingbestand! Via mijn schoonouders heb ik ook topspelers als Yves Lambert, Steve Thornton, Jan Stopczyk en Adam Kopczynski eind jaren ’80 begin jaren ’90 leren kennen en via de ouders van Steve Thornton zo ook de liefde voor de NHL en de Carolina Hurricanes ontdekt! Maar ook mee aan de wieg gestaan van een pop-up hockey museum avant la lettre in 2008” aldus een enthousiaste Patrick Van den Acker.
En nu als een soort ombudsman een nieuwe carrière ingezet?
“In augustus hadden we, met Federatie-voorzitter Nuchelmans, al een goed gesprek over mogelijkheden en uitdagingen in onze sport, in onze competities. En enkele weken geleden mondde dit gesprek uit in de uitdaging van League Manager voor de Divisies 2 en 3, alsook voor de REC-League. Opzet is dat door het aanhoren van de behoeften en uitdagingen we, samen met de clubs, samen met de RBIHF, oplossingen zoeken, mogelijkheden aanbieden. Door het aanspreekpunt te zijn voor de clubs en hun deelnemende teams in deze 3 reeksen kunnen we korter op de puck spelen, sneller anticiperen met oplossingen, suggesties of voorstellen.”
En hoe kan Patrick van den Acker, de League Manager, gecontacteerd worden?
“Sowieso steeds bereikbaar via mail op patrick.vda@rbihf.be en natuurlijk ben ik elk weekend te vinden op een ijsbaan om wedstrijden te zien, de temperatuur te meten en verantwoordelijken van de deelnemende teams te horen.”

Posted on November 28, 2016 at 23:59 by RD

News archive