Game Day: Luik wacht uitdaging in Den Haag Game Day: Luik wacht uitdaging in Den Haag

Vijf wedstrijden op het programma in de Bene-League komend weekeinde. Meest in het oog springende ontmoeting is die op vrijdag waarbij nummer twee Luik Bulldogs op bezoek gaat bij koploper UltimAir Hijs Hokij. Op zaterdag staat daarna de wedstrijd tussen nummer vier Heylen Vastgoed Hyc Herentals en Den Haag op het schema.

Den Haag en Luik hebben evenveel punten verzameld tot nu toe dit seizoen, maar de Nederlandse ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld en neemt daarmee de koppositie op de ranglijst in. Daarmee is de wedstrijd die vanavond om 19.30 uur begint in De Uithof in Den Haag er een van groot belang. Binnen de top-4 van de ranglijst is het puntverschil sowieso maar beperkt, waardoor iedere onderlinge ontmoeting van groot belang is.

Luik speelde vorig weekeinde een spannende wedstrijd tegen Unis Flyers Heerenveen, die uiteindelijk in overtime met 3-2 werd verloren. Den Haag behaalde een ruime thuiszege tegen buurman Zoetermeer Panters, maar ging vervolgens uit bij Mechelen Golden Sharks in overtime onderuit. Het is alweer lang geleden dat Luik en Den Haag tegenover elkaar stonden in de Bene-League. Het vorige duel was op 4 december, waarbij Den Haag met 0-3 won, waarbij Stace van Bentem twee keer scoorde.

Luik en Den Haag zaterdag alweer in actie

De spelers van Luik hebben nauwelijks tijd te herstellen van de topper tegen Den Haag, want een dag later ontvangt de ploeg alweer hekkensluiter Zoetermeer Panters. In de vorige ontmoeting haalde Bulldogs stevig uit en bereikte de dubbele cijfers met een 3-11 overwinning. Den Haag heeft zaterdag de uitwedstrijd in Herentals op het programma staan. Hyc tegen Hijs dus. Herentals won vorige week in Zoetermeer, maar verloor thuis van Heerenveen. Vorige maand won Den Haag in eigen huis met 4-3.

Vrijdagavond ook de enige onderlinge Nederlandse ontmoeting van het speelweekeinde. Snackpoint Eaters Geleen keert na een coronapauze vorig weekeinde terug en gaat op bezoek bij Zoetermeer Panters. Vervolgens ontvangt Eaters in eigen stadion zondagavond Herentals. Hyc is met 120 doelpunten tot nu toe dit seizoen de ploeg met de meeste gescoorde doelpunten. Eaters speelde pas 18 wedstrijden en staat op dit moment op punten op de zesde plaats in de Bene-League.

Foto: Kurt Tops
 

Posted on February 11, 2022 at 07:24 by JM

News archive