Beker van België 2017/2018 Part II Beker van België 2017/2018 Part II

Eerder deze week lichtten we kort Phantoms Antwerp en Cold Play Sharks Mechelen door, vandaag is het de beurt aan Bulldogs Liège en Chiefs Leuven.

De Luikenaars, die vorig jaar een stevig geheel vormden en een puik seizoen draaiden, hebben allesbehalve een rustig tussenseizoen meegemaakt. De Bulldogs hebben weliswaar naast Quentin Rondia (naar Phantoms Antwerp) ook Garret Brazier, goed voor 26 scorerpunten vorig seizoen, ook de broers Paul & Jean Cornelis en Jordan Gillet zien vertrekken maar hebben hiervoor de 26-jarige Lars Engwegen en back-up goalie Stef Verhulst van Geleen overgenomen en daarenboven de defensie versterkt met Nick Rivait. Deze 27-jarige Canadees speelde de jongste jaren in de SPHL (Southern Professional Hockey League) en draaide de voorbije maanden flink mee in de Australische zomercompetitie met Sidney Bears. In de voorbereidingswedstrijden toonde Rivait dat ie defensief fysiek sterk is en ook offensief een permanent gevaar kan zijn! Coach Paul Vincent kan verder werken aan de groei van dit team dat met de gekende vaste waarden als goalie Tom Prodi, D's Jordan Paulus, Michael Distate en  Frank Neven en forwards als Bryan Henry, Akim Ramoul of Cheyne Matheson. Deze kleppers aangevuld met Beloften als Loris Darques, Andy Kolodziejczyk of Florian Devriendt, maken dat de Bulldogs topfavoriet zijn voor een Bekerfinale-ticket. Dit werd de voorbije weken in de voorbereidingswedstrijden tegen o.a. Wasquehal, Eaters Geleen en Neuwied met attractief spel en flinke resultaten voor éénieder duidelijk.

Bij Leuven Chiefs werd, in tegenstelling tot vorig seizoen, volop de kaart van de jeugd getrokken deze zomer. Coach Gil Paelinck zag o.a. Mike Gysbrechts, Patrick Callaert, Jonathan Rymenants, Gabe Yeung en de 2 imports, Deniss Baskatovs en Martin Vachal, “uitgewuifd”. In de plaats kwamen 2 nieuwe US-imports, Eric Springer en Scott Wamsganz, en keerden Marco Piro, topscorer in Div 1 bij Charleroi vorig seizoen, en U20-international Lukas Tambeur terug naar de Leuven Chiefs.  Anciens als Borya Kolyasnikov, Dean Thurura, Ben Boute en P.J. Wouters moeten de jonge groep met hun ervaring op sleeptouw nemen. Want jong en beloftevol is de rest van de Chiefs-kern zeer zeker, met jongens als o.a. Artturi Kalimo, Rino Dhondt, Jeffie Versin, Alec James en Oscar Delbrassine is de toekomst verzekerd. De Bekerfinale halen is niet aan de orde dit seizoen; wel deze overgangsfase goed gebruiken om in pakweg 2 jaar weer volop voor de prijzen te gaan. In de voorbereiding tegen o.a. Wasquehal en Herentals toonde deze jonge groep bijwijlen goed hockey en ook de sfeer in de kleedkamer blijkt heel wat serener dan vorig seizoen; 2 veelbelovende pluspunten.

Posted on September 20, 2017 at 15:00 by RD

News archive