BVB PREVIEW - LEUVEN vs DEURNE BVB PREVIEW - LEUVEN vs DEURNE

Na een comfortabele 16-0 overwinning op de Ruggeveldlaan, boekte Deurne als eerste een plek in de halve finales van de Beker van België door ook in Limburg Haskey Hasselt met 8-2 te verslaan.

Vooral Kenny De Ceulaer, Maxime Pellegrims en captain Kristof Van Looy waren goed in vorm tijdens de kwartfinales en waren gezamenlijk goed voor acht doelpunten en 10 assists.

Leuven Chiefs zal echter naar verwachting meer tegenstand bieden dit weekeinde en willen de mannen van coach Jan Van Beveren prolongeren naar de finale, dan zullen ze hun vorm moeten behouden en defensief goed georganiseerd zijn tegen een Leuvens team met vele kwaliteiten.

Liefs negen van de 11 Leuven goals in hun kwartfinale serie met Olympia Heist kwamen van de sticks van Per Norstrom, Pierre Camelbeeck, Olivier Bouchard en Dries Steijnen, terwijl deze zelfde spelers ook nog eens 12 assists voor hun rekening namen.

Onderling in de Elite League hebben beiden ploegen elkaar pas een keer ontmoet wanneer Leuven de partij in Deurne met 3-0 zegevierend afsloot. Leuven staat in de Elite League weliswaar bovenaan met het maximale aantal punten uit zeven wedstrijden, maar Deurne met 12 punten in derde positie heeft met uitzondering van de wedstrijd tegen Leuven ook alles winnend afgesloten.

Het beloofd een zinderende serie te worden tussen beide ploegen, welke zaterdag avond om 20:00 in Leuven begint en de volgende dag op de Ruggeveldlaan om 17:30 vervolgd wordt.

De wedstrijd op zaterdag staat onder leiding van Jan Horemans terwijl Tim Tzirtziganis de wedstrijd zondag zal fluiten.


Posted on November 14, 2012 at 12:00 by MC

News archive