Luik completeert halve finales Beneleague Luik completeert halve finales Beneleague

De halve finales om het kampioenschap in de Beneleague worden een herhaling van de bekerfinales in beide landen. Luik plaatste zich dinsdagavond met een zege in de beslissende derde wedstrijd tegen Zoetermeer als laatste voor de halve finales en neemt het op tegen Herentals. De uitgeschakelde ploegen spelen door om de Coupe der Lage Landen.

Voor zo'n 500 toeschouwers werd het dinsdsagavond 5-1 in het voordeel van Bulldogs. De ploeg van coach Uli Egen pakte in de openingsperiode de voorsprong en scoorde drie keer in het middendeel van de wedstrijd om een beslissende voorsprong te nemen. Yoren De Smet speelde een belangrijke rol in de wedstrijd met een goal en drie assists. Ook Levi Smeets, Bryan Kolodziejczyk en Tomas Trnka scoorden namens Luik, waarna in de slotperiode ook Frank Neven nog trefzeker was. De enige Zoetermeerse goal kwam van de stick van Joy Turpijn.

Dat betekent dat Luik het voor een plek in de finale om het kampioenschap moet opnemen tegen Herentals, dat zich afgelopen weekeinde al plaatste. Het speelschema is nog niet bekend. De serie tussen Den Haag en Heerenveen, een herhaling van de bekerfinale in Nederland, begint vrijdagavond in Den Haag.

Voor de in de play-offs uitgeschakelde ploegen is het seizoen nog niet voorbij. Voor hen wacht de halve finales om de teruggekeerde Coupe der Lage Landen. Hierin neemt Leuven het op tegen Geleen, terwijl het net uitgeschakelde Zoetermeer de tegenstander is van Mechelen.

Foto: Kurt Tops

Posted on March 16, 2022 at 08:22 by JM

News archive