NCL: IHC Leuven Kampioen van België maar Luik ook voor zijn ambiance NCL: IHC Leuven Kampioen van België maar Luik ook voor zijn ambiance

De spelers en een handvol supporters van Leuven zullen zondag 31 maart in Luik nooit vergeten.  De nieuwe ijsbaan "La Médiacité" was gewoon te klein om alle supporters onder te brengen. De 1100 enthousiaste toeschouwers, professioneel onder handen genomen, brachten er reeds een uur op voorhand de ambiance in! Muziek, mascotte, cheerleaders en een verzorgde presentatie van de ploegen de sponsors.

Voor de gevulde banken traden dan twee uiterst gemotiveerde ploegen op het ijs aan. Al snel hadden de Buffalos moeilijkheden om het hoge ritme te volgen wat uitmondde in het maken van teveel fouten. Na 8 minuten, bij een dubbele meerderheid, was het voor Leuven een koud kunstje om de score te openen.  Daarna was de partij meer in evenwicht maar toen de speaker zich klaarmaakte om de laatste minuut van de eerste periode aan te kondigen kon Leuven, opnieuw bij een meerderheid, zijn voorsprong verdubbelen (0-2,18:47)

In het begin van de tweede periode kregen de Buffalos nog verschillende kansen doch IHC Leuven sneed zijn tegenstrever vlug de benen af door 4 goals te scoren in amper 8 minuten.

Bij een 0-6stand konden de Luikenaars eindelijk tegenscoren maar de Buffalos gaven nooit de indruk om hun  tegenstander nog te verontrusten. Eindstand: 2-12 en de titel in de Non Checking League voor IHC Leuven.

De Luikse nederlaag had zelfs geen invloed op de ambiance, de toeschouwers applaudisseerden voor beide teams en voor de organisatoren van deze aangename avond.

Felicitaties voor IHC Leuven met deze nieuwe titel van Belgisch Kampioen en ook voor Luik die op een positieve manier de titel van "vurige Stede" in de verf zette.


Posted on April 2, 2013 at 11:31 by

News archive