BeNe league start met 8 teams !! BeNe league start met 8 teams !!

De Voorzitters van Ijshockey Nederland (IJNL) , Jan Hopstaken en de Koninklijke Belgische Ijshockey Federatie (KBIJF), Pascal Nuchelmans, hebben de afgelopen week intensief contact gehad naar aanleiding van de recente ontwikkelingen. Beide voorzitters hebben uitdrukkelijk de belangrijkheid onderschreven van de BeNeLeague als hoogste divisie in beide landen.

De BeNe league zal in de huidige vorm verder blijven bestaan, maar IJNL heeft besloten om bestuurlijk niet meer actief te zijn binnen de league. De league zal nu verder bestuurd worden door Pascal Nuchelmans en Hub Van Grinsven.  Leonidas Pakos (IJNL) en Hub Van Grinsven (KBIJF) zijn in gesprek om de nodige afspraken vast te leggen voor deze nieuwe opzet. Ruim voor de start van de BeNeLeague-competitie zal dit duidelijk zijn. Zowel KBIJF als IJNL hebben nog steeds de ambitie om de BeNeLeague te laten groeien.

IJNL en de KBIJF hebben de volgende teams een licentie verleend om deel te nemen aan de BeNe league:

Belgie: Herentals, Luik, Leuven, Mechelen
Nederland: Geleen, Den Haag, Zoetermeer, Heerenveen

Nu de teams bekend zijn zal er gestart worden met de planning van de Beker van NL en de Beker van BE, beide met 4 teams. Hierna zal de BeNe league van start gaan met 8 teams.

Het voorziene startweekend  zal hoogstwaarschijnlijk het tweede  weekend van Oktober.

Posted on July 20, 2021 at 21:33 by MV

News archive