IIHF Congres te Montréal, Canada – Dag 4 IIHF Congres te Montréal, Canada – Dag 4

Tijdens de vierde en laatste dag van het IIHF-congres in Montréal, Canada, kregen de IIHF-leden een overzicht van de financiële projectie voor de volgende vijf jaar. Het is duidelijk dat het organiseren van wereldkampioenschappen en de verplaatsingen van de teams naar deze WK's wereldwijd een ernstige hap is uit het budget van de federaties en van de IIHF. Daarom werd er reeds gebrainstormed over een aantal scenario's om de financiële inspanningen te verlichten voor de kleinere federaties. Eén van de scenario's is het afwisselen om de twee jaar van SEN en U18 enerzijds en U20 en Dames anderzijds waardoor de IIHF meer middelen ter beschikking kan stellen aan de kleinere hockeynaties voor het organiseren en reizen zodat eerder op kwaliteit wordt gespeeld in plaats van op kwantiteit.

 

Het hoeft te worden benadrukt dat dit enkel denkpistes zijn en dat beslissingen pas zullen vallen eind september tijdens het halfjaarlijks congres in Montreux, Zwitserland. Dit congres is m.a.w. zeer belangrijk voor onze federatie aangezien de toekomst van onze nationale teamprogramma's hier duidelijk zal door worden beïnvloed. Secretaris-Generaal Christian Pierre heeft bijgevolg tijdens dit congres belangrijke contacten gelegd met andere kleine hockeylanden in dezelfde situatie zodat de kleine landen samen één sterk blok kunnen vormen om te onderhandelen met de IIHF. Het spreekt voor zich dat uittredend Voorzitter Chris Clement een intrumentele rol heeft gespeeld in het voorstellen van onze nieuwe SG aan de andere federaties en mee de gesprekken heeft geleid.

 

Onze voorzitter heeft aan het einde van zijn 17de IIHF-congres dan ook de hele IIHF-familie bedankt voor de fantastische werkrelaties en vriendschappen van de afgelopen jaren. Hij kreeg dan ook een staande ovatie voor zijn verricht werk op deze congressen.

 

Hiermee eindigt de dagelijkse verslaggeving vanop het IIHF-congres te Montréal, Canada. - CP, SG KBIJF


Posted on May 23, 2008 at 20:46 by CP

News archive