DAMESPLOEG: Onze Dames in Grefrath DAMESPLOEG: Onze Dames in Grefrath

Vorig weekend (13-14 september), nam een selectie van de nationale vrouwenploeg deel aan het tornooi van Grefrath (GER). De eerste dag was zwaar met drie ontmoetingen van 40 effectieve minuten op het programma. Ze werden door coach Philippe Cools - bijgestaan voor de gelegenheid door Patrick Frère - gebruikt teneinde compatibele lijnen uit te dokteren, die reeds daags nadien hun nut zouden bewijzen.

De Belgen die in de halve finale spijtig genoeg tegen de Nederlandse meisjes uitkwamen zwichtten met 5-0 cijfers. Ze deden dit op een verdienstelijke manier gezien hun tegenstander, de toekomstige winnaar van het tornooi zou zijn met vijf overwinningen uit evenveel wedstrijden en 27 doelpunten zonder één doelpunt tegen !  

Voor de derde plaats bevond België zich tegenover Ratingen. Alhoewel de dag voordien de Duitsers onze landgenoten al in de pan hakten met 2-6, met de medaille in zicht zouden de Belgen zich deze keer wreken met 5-1 ! Een zeer stimulerend resultaat omdat het bekomen werd ondanks het zeer ruwe spel van de twee ploegen die we 's zondags ontmoetten, die ongetwijfeld gefrustreerd waren door de metamorfose van onze Leeuwinnen.    

Voor alle uitslagen, klik op de pdf-link hieronder


Posted on September 17, 2008 at 10:33 by MK

News archive