Belgische scheidsrechters klaar voor nieuwe seizoen Belgische scheidsrechters klaar voor nieuwe seizoen

Afgelopen weekeinde op 26 en 27 Augustus kwamen de Belgische ijshockeyscheidsrechters samen voor het jaarlijkse scheidsrechter weekeinde. Traditiegetrouw is dit het laatste vrije weekeinde alvorens de eerste vriendschappelijke wedstrijden aanvatten.

Naast de gebruikelijke theorie en reglementering werden de scheidsrechters dit jaar ook onderworpen aan fysieke en schaats technische proeven. In totaal namen 31 officials deel aan het weekeinde waaronder een 3-tal nieuwe krachten die het korps dit jaar zullen versterken.

De aangroei van het korps is beperkt omdat het jammer genoeg maar net voldoende is om de weggevallen krachten te vervangen. Chris Deweerdt die afgelopen jaar een punt zette achter zijn on-ice carrière als scheidsrechter zal voortaan in functie van scheidsrechtersupervisor te zien zijn.

Later deze maand zal het nieuwe BENE-League scheidsrechterskorps worden gevormd. Dit zal samengesteld worden uit zowel Belgische als Nederlandse scheidsrechters, hierover later meer.

De scheidsrechters hebben er alvast zin in en zijn klaar om het seizoen aan te vatten. Worstel je zelf met het idee om scheidsrechter te worden en deel uit te maken van “het 3de team” aarzel dan niet en neem contact op met de scheidsrechtersgroep. 

Posted on September 1, 2017 at 08:00 by MV

News archive