Finale Beker van Belgie / Finale Coupe de Belgique

De grote favoriet Turnhout heeft pas in de slotminuten kunnen afstand nemen van een totaal Belgisch getint Leuven, op Brad Westerman na.

Zlatko Hrelja(T) had zijn troepen de opdracht gegeven om Leuven direct bij de keel te grijpen en in de aanvangsfase te scoren, iets wat nog aardig lukte ook. Al vlug werd ook het Leuvense pijnpunt bovengelegd want coach Jos Lejeune speelde gans de wedstrijd uit met slechts 3 verdedigers.

Na wat aftasten had Turnhout vrij vlug prijs na een staalhard afstandsshot van hun kleine Zweedse topschutter Andreas Lind. Pas halverwege de aanvangsperiode kwam Leuven meer en meer aan het venster piepen en versierde een reeks mooie kansen langs tweemaal Lipsonen en verder Hermans en Westerman.

Dries Steijnen miste in het begin van de tweede periode dé kans om de stand in evenwicht te brengen. Even later en dat bij een minderheid verdubbelde Jimmy Ogren van Turnhout de stand. En luttele seconden later schilderde Joris Peusens de aansluitingstreffer tegen de touwen en dit tijdens een meerderheid voor de bezoekers. Dusan Charvat , de Slovaak-Turnhoutse krijger van vele oorlogen, bracht even voor de tweede thee de 3-1 op de bordjes.

Bij een meerderheid in de aanvangsfase van de derde periode werd een slapshot van Sami Lipsonen mooi binnengetipt door Peusens en opnieuw zat er vuur in de wedstrijd. In de slotfase nam Turnhout nog duidelijk afstand van Leuven dankzij rozen van tweemaal Jimmy Ogren en éénmaal Dusan Charvat. Zeven seconden voor het einde legde Lorenz Sneyers de eindscore vast.
JC
Posted on January 7, 2007 at 10:30 by MV

News archive