Team Rosters voor 3x3 ijshockeytoernooi 2020 YOWG gekend Team Rosters voor 3x3 ijshockeytoernooi 2020 YOWG gekend

Na Innsbruck (2012), Lillehammer (2016) is nu Lausanne van 9 t.e.m. 22 januari 2020 aan de beurt als derde gaststad van de Olympische Winterspelen voor de Jeugd. Tibo Van Reeth (HYC Herentals) en Anke Steeno (Mechelen Lady Sharks) werden door de RBIHF geselecteerd om deel te nemen aan het ijshockeytoernooi.

Voor de eerste keer zal op deze derde editie van de Youth Olympic Winter Games het ijshockeytoernooi een gewijzigde format krijgen. Net als bij de internationale IIHF-kampen, spelen spelers van verschillende nationaliteiten samen in teams van verschillende kleuren, ditmaal echter in een 3-tegen-3 toernooi, voor meisjes en jongens.

De teams voor dit eerste IIHF-gesanctioneerde 3-tegen-3 ijshockeytoernooi zijn ondertussen bekend. Elk team is samengesteld uit 13 atleten (11 spelers, 2 goalies). De atleten bemachtigden een ticket voor deze jeugdspelen via de National Skills Challenge die diende als kwalificatie-evenement in de 40 deelnemende landen. 

Bij de jongens is Tibo Van Reeth ingedeeld bij Team Geel, Anke Steeno bij de meisjes tevens bij Team Geel. Johan Bollue zal dienst doen als coach van Team Zwart Jongens.

De spelen kan je volgen via deze link.

Posted on December 20, 2019 at 19:35 by CP

News archive