Ere aan wie ere toekomt...

"Joris Peusens: jongste Belgische seniorinternationaal allertijden"

 

Vorige week (26.3.08) meldden we U dat Mitch Morgan met zijn 17 lentes de jongste Belgische seniorinternationaal ooit was. Mitch is wel jong maar niet de jongste senior-internationaal allertijden. Deze eer komt toe aan Joris Peusens (°24-04-1979) die in april 1995 juist 16 was toen hij tijdens het WK in Zuid Afrika zijn debuut maakte. En in de wedstrijd België-Zuid Afrika(10-01) had hij zelfs een assist ! Op het einde van die wedstrijd (na 59'52") bracht hij samen met Bart Leten de laatste Belgische goal aan, gescoord door Koen Hermans.

Peusens begon bij Griffoens Geel, ging dan naar Smoke Eaters Geleen waar hij op 13 of 14-jarige leeftijd in de eerste ploeg debuteerde. Via een omweg langs Phantoms Deurne is hij nu sinds jaar en dag het gezicht van IHC Leuven. Momenteel verdedigt hij voor de 14de opéénvolgende keer het vaderland in Roemenië! En Joris is daar niet alleen speler maar ook medewerker aan deze KBIJF-website waarvoor onze hartelijke dank. Van hem onthouden we de gevleugelde woorden"We gaan alleen voor goud!".

 

PS.Deze informatie komt niet van Joris Peusens maar wel van sportreporter André Verhoeven (Het Nieuwsblad) na een interview met Mitch Morgan.

Jan Casteels


Posted on April 9, 2008 at 09:28 by MK

News archive