GEEN WERELDKAMPIOENSCHAP U18 IN DEN HAAG GEEN WERELDKAMPIOENSCHAP U18 IN DEN HAAG

"Nederland ziet af van de organisatie van het WK U18 in 2010. Het is niet gelukt de begroting op tijd rond te krijgen. Het WK U18 zal nu in Oekraïne gespeeld worden".

Dat laten de Nederlandse IJshockeybond en Den Haag weten. De Hoofdstad was kandidaat namens Nederland. Nederland had na afloop van het IIHF-congress drie weken de tijd gekregen om de organisatie op poten te zetten. Binnen die tijd is het niet gelukt alles rond te krijgen.

General Manager René Van der Kooij: "We waren ver, maar net niet ver genoeg. NIJB-voorzitter Joop Vullers had vanuit de Bond al een aanzienlijk bedrag toegezegd en een soortgelijk bedrag bedongen bij de Koninklijke Belgische IJshockeyfederatie. Met de bijdrage van de IIHF was ongeveer 60% van het budget rond. De stad Den Haag was ook zeker bereidwillig en enthousiast, maar de tijd was te kort om de begroting sluitend te krijgen".

Aan dit WK U18 zouden behalve Nederland en België ook nog Oekraïne,Servië,Australië en Spanje deelnemen. Door deze afzegging zal Oekraïne (waarschijnlijk Kiev) het Wereldkampioenschap U18 Divisie 2 toegewezen krijgen.

Bron: www.ijshockey.com (Joep Meijsen)


Posted on May 30, 2009 at 12:36 by JC

News archive