Luik grijpt de macht in België (IJshockey.com) Luik grijpt de macht in België (IJshockey.com)

Luik heeft in België de dubbel veroverd. Nadat eerder al de beker in de wacht was gesleept, werd de finale om het landskampioenschap met drie overwinningen op rij beslist.

Luik veroverde de Belgische titel met een selectie vol spelers van 23 jaar en jonger, waarvan een groot deel afkomstig is uit de eigen jeugdopleiding. In de finale werd in drie wedstrijden afgerekend met Turnhout White Caps, dat dankzij de eerste plaats in de competitie wel het thuisvoordeel had in de serie. Vorig weekeinde won Luik al de eerste twee wedstrijden en zaterdagavond werd het 1-4 in Turnhout, waardoor de best-of-five beslist was.

Opvallend genoeg was het een Nederlands coaching-duel. Hoofdcoach van Turnhout is Danny Cuomo, terwijl bij Luik het Geleense duo Danny Peters en Jac Scholtes de technische leiding in handen heeft. Turnhout was in de finaleserie ernstig gehandicapt door de afwezigheid van sterkdragers Marek Ziarny, Spencer Heichman en Niki de Herdt, waardoor de ploeg geen vuist kon maken.

Luik wordt in de wandelgangen regelmatig genoemd als een Belgische ploeg die na Herentals ook de overstap wil maken naar de Nederlandse competitie. De ploeg beschikt over de meest professionele accommodatie in België, heeft een sterke jeugdopleiding en in Luik zou bovendien voldoende sponsorgeld aanwezig zijn om in Nederland een rol te kunnen gaan spelen. De arena van Luik is tevens via de A2 vanuit Nederland prima bereikbaar. Luik heeft in de jaren zeventig al een prominente rol gespeeld in Nederland.

De technische leiding van de Luikse ploeg nuanceerde deze geruchten echter na de wedstrijd. 'Dit seizoen waren we duidelijk het beste Belgische team, maar dat betekent niet dat we meteen zullen overstappen om onze kans te wagen in het Nederlands kampioenshap. Die beslissing kan enkel maar door het bestuur van de club genomen worden. Wij wachten af, tot het bestuur ons een nieuwe taak geeft. Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat het team daar ook nog niet klaar voor is. Volgend seizoen zijn we zonder meer de favoriet en dat is de volgende stap die de ploeg zal moeten zetten.'
Joep Meijsen – Ijshockey.com

Posted on March 23, 2014 at 00:11 by MK

News archive