Inline hockey vs de rest van Europa Inline hockey vs de rest van Europa
Met onze U16-DEV-selectie aan de face-off op het EURO ROLLER HOCKEY tornooi in Lyon, schijnen we ook even het licht op de Belgische inline werking.
 
De RBIHF is in België de enige organisatie met een georganiseerde in-line competitie voor volwassenen en junioren tussen 6 en 66 jaar oud. Inline hockey en ijshockey zijn erg complementair en over de jaren heen zijn er heel wat inline spelers overgekomen naar het ijshockey en visa-versa. Een handjevol spelers combineert zelfs erg succesvol beide sporten tijdens het winterseizoen.
 
Een echte volwaardige Nationale werking (senioren) was er nog niet. Het Nationaal Team senioren was eerder een ad-hoc organisatie welke slechts opgestart werd bij mogelijke IIHF-kwalificatie tornooien zoals 2 jaar geleden in Oostenrijk.
 
In de voorbije 4 jaar investeerde de Belgische in-line groep onder leiding van Marc Verlinden wel in 3 development teams welke op maandelijkse basis samen trainen. Deze development groep heeft als doel pottentiele toekomstige nationale spelers een kans te geven om op regelmatige basis te trainen met spelers van gelijkaardig niveau, het onderhouden van club overschrijdende contacten en het pre-ontwikkelen van een latere Nationale spelers.
Jaarlijks bij aanvang van het seizoen kunnen alle Belgische inline clubs spelers afvaardigen, na verloop van tijd wordt de groep kleiner tot er aan het einde van het seizoen nog een gelimiteerde selectie overblijft welke jaarlijks een of meerdere buitenlandse wedstrijden speelt.
 
Het idee om deel te nemen in een Europees tornooi is nieuw en schept zeker heel wat toekomstperspectieven voor alle Belgische development teams. Natuurlijk blijft het moeilijk om tegen grote (ijshockey) landen te spelen als kleine inline natie, doch geeft het jaarlijks een kans om progressie te meten en mee te evalueren met de ons omringende landen.
 
Meer informatie over onze Nationale inline competitie is te vinden op onze website onder CLUBS en LEAGUES. Wens je zelf aan te sluiten neem dan snel contact op met een club in jou buurt of ons secretariaat office@rbihf.be 
Posted on July 7, 2018 at 10:00 by MV

News archive