NATIONAL LEAGUE 1: CHIEFS LEUVEN KAMPIOEN VAN BELGIË NATIONAL LEAGUE 1: CHIEFS LEUVEN KAMPIOEN VAN BELGIË

Zoals algemeen verwacht behaalde Chiefs Leuven de titel in de National League 1. Vooraf had hun coach Jos Lejeune Antwerp Phantoms en Olympia Heist in pole-position gezet om de druk van de ketel te houden.

Nog voor het seizoen 2010-2011 deed IHC Leuven van zich al spreken: het trio Filip Uyttebroeck, Bart de Keyser en Dennis Vanvuchelen won de fotowedstrijd "NIVEA FOR MEN" en de daaraan gekoppelde cheque van 3000€. Vadim Gyesbreghs naar de Verenigde Staten, Bryan Kolodziejczyk en Michael Distate naar Bulldogs Liège en Lorenz Snyers naar HYC waren de voornaamste uitgaande transfers maar langs de andere kant keerden Jan Mertens en Bjorn Nuyts naar Haasrode terug.

In de Beker van België was Leuven de enige ploeg die in het spoor van de Eliteteams Herentals en Turnhout kon blijven. Voor het kampioenschap 'National League 1' werd in de voorronde enkel van Bulldogs Liège verloren. De halve finalewedstrijden tegen Antwerp Phantoms werden tweemaal gemakkelijk gewonnen. En ook in de finale tegen de Bulldogs werd in tweemaal orde op zaken gesteld (11-4 en 2-11) .

Speciaal willen wij ook onze waardering uitspreken voor de bestuursleden en spelers van Bulldogs Liège. Ondanks de zeer moeilijke omstandigheden na het sluiten van de Luikse ijsbaan wisten ze toch de finale van de 'National League' te behalen. Een prestatie om U tegen te zeggen.

In naam van het KBIJF-bestuur en alle simpathisanten wensen we langs deze weg IHCL van harte te feliciteren met het behalen van deze titel.


Posted on March 16, 2011 at 20:19 by JC

News archive