IHC Leuven behoudt zijn nationale titel bij de U16 IHC Leuven behoudt zijn nationale titel bij de U16

IHC Leuven en HYC Herentals domineerden de hele U16-competitie dit seizoen. Beide ploegen wonnen al hun ontmoetingen (behalve een gelijkspel tussen Cold Play en Herentals). De titel werd beslist tijdens 2 onderlinge duels die werkelijk voor spektakel gezorgd hebben.

In Herentals, waar de eerste confrontatie plaatshad, namen de Leuvenaren een prima start en leidde na minder dan een kwart van de wedstrijd met 0-3. En dan, halverwege de wedstrijd stond Herentals met 6-3 voor en na tweederde van de match was alles opnieuw te herdoen(6-6)! In de slotperiode nam Leuven opnieuw het heft in handen en nam een kleine voorsprong maar stond op 10 minuten voor het einde weer met 1 goal in het krijt…..einduitslag  8-8….

De terugwedstrijd in Leuven was nog spannender: Leuven opende de score maar bij de eerste rust stond er 1-2 op de bordjes. Vervolgens waren er nog maar 2 plaatselijke treffers te zien die in de tweede en de derde periode volstonden om eerst op gelijke hoogte te komen en op drie minuten voor het einde om de titel te behalen. Eindstand : 3-2.

Felicitaties aan IHC Leuven dat er in slaagde zijn titel te behouden in deze categorie U16.

Posted on March 17, 2013 at 23:27 by