Algemene repetitie voor Belgisch Damesteam tegen Oranje U18! Algemene repetitie voor Belgisch Damesteam tegen Oranje U18!

Voor ons Nationaal Dames team staat aanstaande zaterdag, 11 november al de laatste oefenwedstrijd voor het nakend WK op de rol; hoog tijd dus voor een kort gesprek met Coach Tim Vos:

“Inderdaad, samen met Assistant Sven Van Buren, zijn we aan de WK-voorbereiding met de selectie eind augustus al begonnen. Moet ook wel als je weet dat het WK begin december al gespeeld wordt. De dames-selectie an sich is grotendeels dezelfde als vorig jaar en de opkomst aan de quasi wekelijkse selectietrainingen is meer dan behoorlijk. De groep hangt goed aan elkaar, een toffe bende met energie en ambitie.”

En wat is de ambitie voor het WK in Bulgarije met deze groep?

“Wij mikken op de eerste plek! We hebben flink getraind, wel weinig wedstrijden kunnen spelen maar we zijn goed bezig. En op het WK spelen we de eerste wedstrijd al dadelijk tegen gastland Bulgarije; uitkijken geblazen dus. En dan is er grote onbekende Kroatië, dat net degradeerde wegens vorig WK niet opgedaagd. Is dat de sterke groep van 2 jaar geleden of zijn zij aan het heropbouwen met een jonger, minder ervaren team? De eerste 2 wedstrijden moeten we zelf goed punten en rivaal Kroatië ter plaatse scouten om ons niet te laten verrassen.”

Hoe staat het met de omkadering van het Damesteam?

“Prima, als team hebben we naast het Coaching-duo, ook fysio Vreni Roesems, Equipment Manager Patrick Mondelaers en Team Manager Brigitte Correwyn die meegaan. Daarenboven komen ook Hub en Denise Van Grinsven mee naar Sofia. Er wordt gewerkt en we staan sterk, dat is duidelijk; maar we moeten presteren op het ijs, elke wedstrijd, elke periode opnieuw om ons doel te bereiken.”

En nu op naar de oefenwedstrijd tegen Oranje U18 in Mechelen aanstaande zaterdag?

“En dat is de kans voor allen om ons Dames team eens aan het werk te zien en te komen aanmoedigen. We hebben de komende weken nog een drietal trainingen voor de boeg; deze oefeninterland is een prima test. We hebben de voorbereiding zonder onze 2 ervaren dames moeten afwerken, beiden jaren geleden uitgeweken naar het buitenland om hun favoriete sport intensiever te kunnen beleven. Jammer toch dat we nog geen BeNe-competitie voor dames hebben bijvoorbeeld. Sonja Frère studeert en speelt in Oostenrijk. De Leuvense Leen De Decker al 9 jaar in Engeland. In Widnes, naast speelster ook als jeugdtrainer en als bestuurslid actief om de toekomst van het dames hockey te verzekeren!”


Afspraak voor alle ijshockeyliefhebber aanstaande zaterdag, 11 november in Mechelen. De Dames spelen er om 17u tegen Oranje U18. Inkom gratis, vlaggen en toeters welkom!
 

Posted on November 7, 2017 at 11:10 by RD

News archive