De tweede editie van de BeNe-league met 14 teams. De tweede editie van de BeNe-league met 14 teams.

De tweede editie van de BeNe-league gaat in september van start met 14 teams.

In vergelijking met het vorige seizoen zijn de teams uit Dordrecht, Turnhout en Heist op den Berg van het toneel verdwenen; GIJS Groningen maakt voor het eerst zijn opwachting in de BeNe-league

Net zoals vorig seizoen zal er gespeeld worden in 2 poules waarbij In beide poules een enkele competitie wordt gespeeld. Alle teams spelen daardoor 12 wedstrijd in hun poule. Ook spelen de team één keer uit of thuis tegen de teams uit de andere poule. De behaalde punten in wedstrijden tegen teams uit de andere poule worden in de eigen poule meegeteld.

Deelnemende teams:

Poule A Poule B
AHOUD Devils Nijmegen GIJS Groningen
Kemphanen Hijs Hokij Den Haag
Hotwings Panters Zoetermeer IHCL Leuven
IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963 Laco Eaters Limburg
Antwerp Phantoms Bulldogs Liège
REPLAY HYC Herentals Red Eagles 's-Hertogenbosch
Tilburg Trappers Toekomstteam UNIS Flyers Heerenveen

 

Na de reguliere competitie volgt een kwartfinale in een best-of-three serie volgens dit schema: A1-B4, A2-B3, B1-A4 en B2-A3 (A1= eerst geplaatste in poule A, enz.). De winnaars van deze wedstrijden zijn respectievelijk C1, C2, C3 en C4.

De halve finale om de BeNe-league gaat vervolgens in een best-of-three serie tussen C1 en C4.; de tweede halve finale wordt gespeeld tussen C2 en C3. Het thuisvoordeel is daarbij voor de teams met de beste onderlinge resultaten in de poule wedstrijden. 

De finale wordt vervolgens gespeeld in een best-of-five serie tussen de winnaars van de halve finales. Het thuisvoordeel in de finale wordt bepaald aan de hand van alle onderlinge poulewedstrijd(en) tussen de finalisten.

 


Kampioen van Nederland

De twee hoogst gerangschikte Nederlandse teams (A1, A2, B1 en B2) uit elke poule spelen in het weeken van 24, 25 en 26 februari tijdens de zogenaamde 'Final 4'om het Kampioenschap van Nederland. Deze 'Final 4' zal op een nog nader te bepalen locatie in toernooivorm worden gespeeld. De winnaars van de halve finales tussen A1 en B2 enerzijds en A2 en B1 anderzijds gaan naar de finale een dag later; de beide verliezers spelen om de bronzen medaille.


Kampioen van België

Het in de BeNe-league hoogst eindigende Belgische team (zoals bepaald in het speelreglement) is kampioen van België.


Beker van Nederland

Deelnemende teams

Poule A Poule B
AHOUD Devils Nijmegen GIJS Groningen
Laco Eaters Limburg Hijs Hokij Den Haag
Red Eagles 's-Hertogenbosch Hotwings Panters Zoetermeer
Tilburg Trappers Toekomstteam IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963
  UNIS Flyers Heerenveen


In beide poules wordt een enkele competitie gespeeld. De teams in poule A spelen 6 wedstrijde; de teams in poule B 8 wedstrijden.

Na de reguliere competitie volgt een halve finale in een best-of-three serie volgens dit schema: A1-B2, B1-A2 (A1= eerst geplaatste in poule A, enz.). De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor de finale.

De finale wordt vervolgens gespeeld in een allesbeslissende wedstrijd tussen de winnaars van de halve finales. De finale wordt in Eindhoven gespeeld op woensdag 18 januari om 19:30.


Beker van België

Deelnemende teams

Poule
REPLAY HYC Herentals
Antwerp Phantoms
IHCL Leuven
Bulldogs Liege

De vier teams spelen een enkele competitie.

Na de reguliere competitie volgt een halve finale in een best-of-three serie. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor de finale.

De finale wordt vervolgens gespeeld in een allesbeslissende wedstrijd tussen de winnaars van de halve finales. De finale wordt gespeeld op zaterdag 11 februari op een nog nader te bepalen locatie.

Posted on July 29, 2016 at 11:58 by MV

News archive