Jan Van Beveren en Phantoms Elite scheiden! Jan Van Beveren en Phantoms Elite scheiden!

“Inderdaad, na 9 jaar trouwe dienst als Coach van het Elite team heeft het Phantoms-bestuur mij meegedeeld dat we niet aan een tiende jaargang samen zullen beginnen. Hoogtepunten waren talrijk. Zo kijk ik met voldoening terug naar onze Titel in National League in 2012 met een jonge ploeg. En natuurlijk ook onze dubbel in 2014/2015; waar we de Beker van België en de Kampioenstitel naar Deurne haalden. En wat mij, mede dankzij de spelersgroep, 2x de titel “Coach van het Jaar” opleverde, mooi toch! Plus de jarenlange samenwerking met Domin Vanderlocht is iets waar ik met voldoening op terugblik. Je beseft natuurlijk wel dat na een zo lange werking met hetzelfde team bij sommige spelers de chemie wat weg is. Je kan enkel vaststellen dat bij de nieuwelingen jaar na jaar de chemie vaak sterk aanwezig was gedurende de eerste seizoenen. Ook dit seizoen weer hebben we met hongerige, nieuwe jongens goed gewerkt in Antwerpen. Anderzijds besef ik wel dat de sportieve resultaten niet waren zoals verhoopt. Je groep is natuurlijk wat ze is en als je naast de gekwetsten ook spelers hebt die door hun job of door familiale verplichtingen niet steeds kunnen trainen, weet je dat het moeilijk wordt. De start van het seizoen begon moeizaam en eigenlijk is het na de Bekercampagne ook in de BeNe Liga niet beter geworden. Zo hebben we bijvoorbeeld 4 BeNe-wedstrijden in over-time uit handen moeten geven. Dat scheelt wel; en in de hoofden van de spelers en op je puntenkonto in het klassement.” aldus een duidelijk gepassioneerde Jan Van Beveren.
En wat brengt de toekomst, Jan?
“De onmiddellijke uitdaging is natuurlijk het komend W.K. met ons nationaal Seniors Team. We zijn volop bezig met de midweek trainingen in Herentals en Deurne met de selectie. Een selectie die ondertussen op punt staat. Natuurlijk hebben Gil Paelinck en ikzelf heel wat spelers en wedstrijden gescout. Ook tijdens deze play-offs hebben Gil en ik de wedstrijden van onze Belgische clubs bijgewoond. Op woensdag 29 maart, om 20u, spelen we in Deurne nog een oefenmatch. Neen, niet tegen Nederland; die hebben plots afgehaakt. En begin april beginnen we al aan ons W.K.; de lijnen juist zetten wordt de uitdaging opdat we op het WK kunnen scoren. Goals en punten! Wetende dat onze openingswedstrijd tegen gastland Roemenië is, zullen we er vanaf de eerste wedstrijdminuut moeten staan, willen we onze doelstelling waarmaken. Wat onze doelstelling is? We hebben duidelijke ambities, we vertrekken naar Galati voor Goud! We kunnen dan wel Belgisch-realistisch wezen maar uiteindelijk is de doelstelling duidelijk voor een dergelijk toernooi; we gaan voor de eerste plek.”
En komend seizoen, Jan?
“Tja, niet als Coach van het Elite team van de Phantoms. Ik ben ambitieus; kan dit op het hoogste niveau als coach? Graag. We moeten wel realistisch genoeg zijn om te weten dat de plaatsen meer dan beperkt zijn in onze contreien. Dus ik sta open voor elke attractieve sportieve uitdaging in de ijshockeysport; dit hoeft niet persé BeNe Liga te zijn” zo Jan Van Beveren, een man die na quasi 50 jaar ijshockey het spelletje nog lang niet moe blijkt te zijn! 

http://phantoms.be/hidden1/25-general/161-antwerp-phantoms-stopt-samenwerking-met-huidige-coaching-duo-van-eliteteam

Posted on March 15, 2017 at 06:00 by RD

News archive