MIKE PELLEGRIMS NAAR KASSELS HUSKIES(D)

Eerder onverwacht tekende de succesvolste Belgische ijshockeyspeler-allertijden Mike Pellegrims deze week dinsdag een tweejarig contract met Kassel(D). De “Kassel Huskies” degradeerden dit seizoen uit de Duitse topdivisie(DEL).

Mike Pellegrims(°01.04.1968) begon zijn carrière in 1975 bij Phantoms Deurne. Al vlug toonde hij zijn aanleg voor het spel met de puck en de stick. Kleine Mike stond altijd tijdens de trainingen als eerste op het ijs en verliet als laatste de ijsvlakte. Mede dankzij de inzet van zijn sportieve ouders(zijn moeder Mary is een gewezen Belgische basketinternationale) was ijshockey het enige onderwerp ten huize Pellegrims.

In 1981 verhuisde de beloftevolle Mike voor 3 jeugdjaren naar de Tilburg Trappers. Hij kwam in 1984 terug naar de blauwgele Antwerpse formatie waar hij direct in het eerste team belandde. Een jaar later werd hij getransfereerd hij naar Olympia Heist op den Berg met de gerenommeerde Poolse trainer Adam Kopczynsky aan het sportieve roer. Al vlug bleek dat Mike een talent buiten categorie was en in 1987 sloot hij zich aan bij de ambitieuze Nederlandse topper Geleen(omdat hij voorheen 3 jaar bij Tilburg gespeeld had, was hij geen buitenlander in de mijnstad). Daar werd hij een begrip en zou er in het totaal 6 seizoenen blijven met een tussenjaartje in Utrecht.

De Franse topformatie Brest was in 1994 zijn volgende ijshockeyhalte. Na 2 titels hield hij het in Bretagne voor bekeken en ging naar de Duitse Ere-ligaploeg Mannheim voor 3 knappe seizoenen. “Mike Pellegrims” werd een topspeler bij onze Oosterburen en in 1999 verkaste men hem naar Berlijn voor 2 jaar. Dan kwam het gekende nummer 68 voor 5 seizoenen naar Dusseldorf waarmede hij dit jaar nog Duits vice-kampioen werd. Nu gaat de “kämfer”  naar Kassel, zijn tiende club.

Mike Pellegrims speelde 7 maal het Wereldkampioenschap in de Belgische shirt. Viermaal werd hij in het WK- all-starteam gekozen. Voor de Duitse “DEL-competitie”stond hij meer dan 500 maal “aan de face-off” en in 2001 was hij daar een “all-star”.

J.C.

Posted on May 19, 2006 at 22:31 by MV

News archive