DRIE NIEUWE IMPORTS EN EEN BELGISCHE GOALIE VOOR WHITE CAPS TURNHOUT DRIE NIEUWE IMPORTS EN EEN BELGISCHE GOALIE VOOR WHITE CAPS TURNHOUT

1. JOËL ENLUND - Zweed - Goalie - °28 april 1987 in Upplands Väsby(nabij Stockholm)

Een gekend gezicht in de Belgische ijshockeywereld. Na zijn jeugdjaren bij IK Väsby en BK Vallentuna kwam deze topgoalie in 2008, samen met zijn oudere broer Jonas, naar Olympia Heist waar hij 2 seizoenen zou blijven. Met Olympia Heist won hij in 2010 de Beker van België (tegen IHC Leuven) en werd uitgeroepen tot beste speler van Heist tijdens deze finale. Momenteel is hij de portier bij AIK Härnösand die in dezelfde reeks spelen als IK Ange, de ploeg van Niki De Herdt (ex-Phantoms-Olympia en White Caps).

2. DUSTIN KORLAK - Canadees - Verdediger - °25 mei 1989 in Stonewall (Manitoba)

Was als jeugdspeler actief bij de Southeast Blades, Swan Valley Stampeders en de Selkirk Steelers die allen uitkomen in de MJHL(Manitoba Junior Hockey League). In het seizoen 2010 kwam hij uit voor de Hannover Braves (D-Oberliga Noord) en dit seizoen was hij aan de slag bij Adendorfer EC, ook in de Oberliga Noord. Momenteel staan ze 5de in deze divisie. Adendorf ligt 50km ten zuiden van Hamburg en de noordelijke poort van de Lüneburger Heide.

3. PER "JIMMY" ÖGREN - Zweed - Forward - °3 december 1978 in Sollefteå (800km ten N van Stockholm)

Met Jimmy Ögren haalde White Caps een gekende topper in huis die ook reeds in het seizoen 2006-2007 in het Kempisch IJsstadion zijn strepen verdiende. Voor en na zijn Belgisch verblijf was hij aangesloten bij de Zweedse ploegen Clemensäs, HC Pitea, IF Lindlövens en SK Tegs. Op 6 januari 2007 won hij met White Caps in Hasselt tegen IHC Leuven de Beker van België met 6-3. Tijdens deze finale zette hij de touwen van Bjorn Steijlen 3 maal bol en werd na afloop uitgeroepen tot beste Turnhoutenaar.

4. MIKE GYSBRECHTS - Belg - Goalie - °12 juni 1994 Antwerpen

Begon een kleine 10 jaar geleden bij Phantoms Deurne en IHCL en werd later naar White Caps Turnhout getransfereerd. In 2010 ging hij aan de slag bij de Finse club Porvoo Hunters (50 km ten O van Helsinki) en sinds augustus 2011 verdedigde hij de kleuren van Saipa Lappeenranta (225 km ten N.O.van Helsinki. Belgisch U18-internationaal die einde maart-begin april 2011 de nationale kleuren verdedigde tijdens het WK U18 Div.IIB in Donetsk (Oekraïne).

Bron: Website White Caps Turnhout


Pictures :  PDF  hieronder / ci-dessous

Attachments

Posted on January 30, 2012 at 17:25 by MK

News archive